Valkininkų pėsčiųjų žygiui -2021 pasibaigus

0
34

Rugpjūčio 15 d. vyko pėsčiųjų žygis „Valkininkai 2021“, kurį organizavo Valkininkų bendruomenė kartu su Varėnos rajono savivaldybės viešąja biblioteka, Asociacija „3 kryptys“. Žygis buvo vienas iš projekto „Valkininkai –mažoji kultūros sostinė 2021“ renginių. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Varėnos rajono savivaldybė.

Žygyje dalyvavo 75 žygeiviai iš Alytaus, Marijampolės, Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Varėnos, Užuperkasio k., Čižiųnų K., N.Valkininkų k. , Kareivonių k., Matuizų k., Vokietijos(Hamburgo m.).

Žygio maršrutas tęsėsi apie 23 km. Maršruto pradžia, registracija vyko Naujųjų Valkininkų bibliotekoje, iš kurios prieigų 9.30 val., žygeiviai patraukė pirmo posto link. Kad visi keliautojai laimingai pereitų A4 kelio atkarpą, jiems padėjo Valkininkų bendruomenės savanoris Matas Blažulionis.

Pirmas postas buvo prie Spenglos upelio, kur prieš savaitę vyko jaunimo festivalis „Jaga gathering“. Poste visus sutiko, pažymėjo žemėlapyje buvimo vietą ir per upelio lieptelį palydėjo Paklėštarės kaimo link Valkininkų bendruomenės savanoriai Svajūnas Sinkevičius ir Elada Makarevičiūtė.

Antras postas žygeivių laukė Valkininkų bendruomenės namuose, kur keliautojai buvo pamaitinti kibinais, sultiniu ir sausainiais. Kad visi atgautų jėgas, tuo pasirūpino šauniosios Valkininkų bendruomenės savanorės Rita Markevičiųtė, Vilija Versockienė, Aurelija Blažulionienė. Pailsėję, pasifotografavę prie freskos, esančios ant bendruomenės namų sienos, stenduose paskaitę tolesnio maršruto informaciją, pasipildę vandens atsargas, keliautojai išžygiavo tolyn.

Tolimesnė kelionė tęsėsi pro Valkininkų liūtą, aplankant buvusį žydų kaimą – Degsnes, keliaujant žaliais, grybų pilnais pušynais, esančiais tarp Pūčkornių ir Vaitakarčmio kaimų.

Trečias postas žygeivių laukė prie Ežio dvaro, Vaitakarčmio kaime. Poste jų laukė savanorės Aldona Japertienė ir Vilma Žemaitienė. Atsižymėję, grupelėmis, nes jėgos buvo nevienodos, keliautojai patraukė paskutinės stotelės link – Naujųjų Valkininkų bibliotekos, kur visų sugrįžtančių laukė organizatoriai.

Pirmas finišo tiesiąją pasiekė Leonas Kavaliauskas, jam iš paskos skubėjo Jolanta Molienė, Gabrielė Mikšėnaitė ir Kornelija Matulevič. Jiems pirmiesiems buvo įteikti žygio diplomai ir atminimo medaliai su Valkininkų liūtu.

Pakeliui užsukę į „Menų skalbykloje“ vykstantį Natalijos ir Prano Stepanovų kūrybos pristatymą , iki 16 val. visi žygeiviai laimingai sugrįžo į paskirties tašką, iš kurio ir išėjo į Valkininkų žygį 2021.

Vidutiniškai žygis truko 4-5 val. Žygeiviai pripažino, kad tai vidutinio sunkumo trasa, tinkama ir suaugusiems, ir vaikams.

Organizatoriai dėkoja visiems žygeiviams už jų ištvermę ir norą aplankyti Mažąją kultūros sostinę 2021 – Valkininkus.

Ypatinga padėka bendruomenės savanoriams, kurie savo laisvą nuo darbų – Žolinių sekmadienį – paskyrė bendruomeniniam projektui įgyvendinti. Už paramą organizuojant žygį, trasos parinkimą, paramą ženklinant ir dar daug kitų darbų Valkininkų bendruomenė dėkoja Eitarui Kazimierui Krupovičiui.

Danutė Blažulionienė

Valkininkų bendruomenės pirmininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: