Pabuvome kartu

0
152

Kiekvieno žmogaus širdyje ir sieloje visam gyvenimui išlieka šilti jausmai tėviškei. Išlieka gražūs vaikystės, jaunystės prisiminimai, kurie dažnai sugrįžta ir neleidžia pamiršti gimtinės, skatina aplankyti mielą širdžiai kraštą.

Dubičiuose vyko kraštiečių ir bendruomenės šventė „Pabūkime kartu“. Tradiciškai Dubičių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje kunigas Almantas Kibirkštis laikė mišias už kraštiečius ir bendruomenę. Po mišių pasveikinome krašto jubiliatus. Žmogui svarbus kiekvienas gimtadienis, tačiau jubiliejus pažymi ypatingą gyvenimo tarpsnį. 95-ąjį jubiliejų pasitinka Stanislava Banevičienė iš Mantotų, 90-ąjį – Marija Avižinis iš Stojų ir Ana Polubenkienė iš Dubičių, 80-ąjį – Onutė Banevičienė, Bronislava Verbickienė, Algirdas Bronislavas Grigelevičius ir Barisas Ivanovas iš Dubičių.

Šventė tęsėsi Dubičių kultūros centre. Atvyko ir svečių, tai Varėnos rajono savivaldybės vicemeras Giedrius Samulevičius ir Kaniavos seniūnijos seniūnas Audrius Verseckas. Sulaukėme šiltų sveikinimų ir saldžių dovanų. Koncertą pradėjo jauniausia dalyvė Kamilė daina „Brangiausios spalvos“, o jai pritarė Dubičių folkloro ansamblis „Lakštucis“. Kamilė yra ansamblietės Marytės Avižinienės anūkė ir dažnai lankosi repeticijose. Auga pamaina! Skambėjo „Lakštucio“ atliekamos dainos „Kaimo daina“ ir „Kai aš jojau per žalių girelį“. Žiūrovų dėmesį prikaustė Krivilių kultūros centro ansamblio „Volungė“ (vadovė Virginija Černiauskienė) nuotaikingi romansai, Valentino Tarailos ir Tomo Glavicko akordeonų dueto atliekami kūriniai. Profesionaliai ir įtaigiai koncertavo Karolina Pavilonytė, nors Dubičių scenoje ji pasirodė pirmą kartą. Karolina yra mūsų ansamblio narės Janinos Pavilonienės anūkė. Gal kitąmet sulauksime ir jų dueto… Koncertavo šaunūs muzikantai – Juozas ir Vida iš Varėnos. O Dubičių krašto bendruomenės retro ansamblis „Neramios širdys“ dainavo apie išėjusią meilę ir rusenančią viltį ją susigrąžinti. Pabaigoje nuskambėjo bendra daina „Vaikystės namai“. Vakaronės metu buvo daug klegesio, prisiminimų, šokių, dainų ir… vilties vėl susitikti.

Dubičių vaikai dėkoja Danutei ir Juozui Čepulinskams už dovaną – didelį batutą.

Nuoširdus ačiū Valentinui Tarailai už įamžintas šventės akimirkas. Bibliotekoje parengta literatūros paroda „Mano krašto istorija“.

Regina Lukoševičienė Dubičių bibliotekos bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: