Į pasieniečių pasalą pateko septyni cigarečių nešikai

0
21

Varėnos rajone pasieniečiai surengė pasalą ir sulaikė 7 kontrabandinių cigarečių nešikus. Į VSAT pareigūnų rankas taip pat pateko daugiau kaip 10 tūkst. pakelių rūkalų.

Sekmadienį naktį Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai Varėnos rajono Karaviškių miške aptiko krūvą juodos spalvos plėvele aptrauktų ryšulių. Vietovėje, kuri yra už maždaug kilometro nuo sienos su Baltarusija, nuspręsta surengti pasalą.

Netrukus užfiksuoti septyni asmenys, kurie pačiupo slėptus ryšulius ir ėmė nešti juos į Lietuvos teritorijos gilumą. Pažeidėjų užmačias niekais pavertė netikėtai pasirodę VSAT pareigūnai, kurie visą septyniukę sulaikė su įkalčiais.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra Varėnos miesto bei rajono gyventojai, jų amžius – nuo 19 iki 46 metų.

Ryšuliuose, kuriuose iš viso buvo 21 gamyklinė dėžė baltarusiškų rūkalų, aptikta 10 500 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Nelegalių rūkalų vertė Lietuvoje, įskaičiavus privalomus sumokėti mokesčius, yra apie 37 tūkst. eurų.

Apylinkes tikrinę VSAT pareigūnai už maždaug 5 kilometrų nuo nešikų sulaikymo vietos, ties Varėnos rajono Krokšlio kaimu, aptiko likimo valiai paliktus „Volkswagen Passat“ ir „Audi A6“ automobilius. Pirminiais duomenimis, šiomis transporto priemonėmis ketinta gabenti neteisėtus rūkalus į Lietuvos gilumą.

Visi sulaikytieji buvo pristatyti į A. Barausko užkardą. Juos apklausė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėję VSAT pareigūnai. Už minėtą nusikaltimą vyrams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Varėniškiams taip pat teks administracine tvarka atsakyti už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus. Po apklausų septyniukė paleista. Visiems nešikams skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Cigaretės laikinai saugomos Purvėnų pasienio užkardoje, automobiliai – Varėnos pasienio rinktinėje.

Vita Žibėnienė

Varėnos pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: