Nutupdė droną su kontrabandinių cigarečių kroviniu

0
40

Šalčininkų rajone pasieniečiai perėmė iš Baltarusijos įskridusį bepilotį aparatą, prie kurio buvo pritvirtintas kontrabandinių cigarečių krovinys. Pusšešto tūkstančio eurų kainuojančią skraidyklę VSAT pareigūnai priverstinai nutupdė panaudoję specialią įrangą.

Šeštadienį naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai Eišiškių prieigose vaizdo stebėjimo sistema užfiksavo objektą, nedideliame aukštyje įskridusį į Lietuvos teritoriją. Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad čia gali būti bandoma gabenti nelegalų krovinį, tad į nurodytą vietą nusiųsti arčiausiai buvę patruliai.

Nešiojamą bepiločių orlaivių užkardymo sistemą panaudoję VSAT pareigūnai sėkmingai perėmė skraidyklės valdymą ir priverstinai ją nutupdė už maždaug puskilometrio nuo sienos su Baltarusija. Paaiškėjo, kad prie „DJI Matrice 600 Pro“ modelio drono pritvirtintas stačiakampis ryšulys, kuriame buvo 400 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Perimta skraidyklė be papildomų aksesuarų oficialų platintojų yra parduodama už pusšešto tūkstančio eurų, rastosios cigaretės – beveik tūkstantį eurų.

Tai antras kartas šiemet, kuomet kontrabandinių rūkalų gabenimui panaudojamas brangus „DJI Matrice 600 Pro“ modelio dronas. Tokią pačią skraidyklę su cigarečių kroviniu kovo pradžioje sėkmingai perėmė ir nutupdė VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai.

Įvykį tiriantys pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Droną valdęs asmuo nerastas. Bepilotis orlaivis ir cigaretės laikinai saugomi Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: