Vakaras – susitikimas „Mes dar čia sugrįšim“ Kriviliuose

0
79

Paskutinį rugpjūčio šeštadienį buvusios Krivilių mokyklos mokinės bibliotekininkė Zita Varanavičienė ir kultūros centro direktorė Virginija Černiauskienė sukvietė visus buvusius Krivilių mokyklos mokytojus ir mokinius atidaryti prisiminimų „skrynelę“.

Nors nebekviečia jau skambutis į pamoką, nebeklega vaikų juokas, tą šventinę dieną sau galėjome leisti patikėti, kad esame mokiniai, o šalia mūsų yra mūsų mokytojai, draugai… Nes gražiausi prisiminimai tie, kurie gimsta mokyklos suole.

Čia visi mes girdėjome mokytojų gražius žodžius ir palinkėjimus, žengiant nauju gyvenimo keliu. Skubėjome išskristi, patirti naujų ir įdomių dalykų, įgyvendinti savo svajones. Troškome tapti suaugusiais ir savarankiškais. Net nesusimąstėme, kada vėl čia sugrįšime. Ir mes sugrįžome. Tarsi tie patys – jauni, linksmi, laimingi, dar nepatyrę gyvenimo sunkumų. Bet tuo pat metu ir kitokie – kiekvienas su savo gyvenimo istorija. Mes sugrįžome ten, kur skambėjo mūsų juokas, kur šokome ir dainavome, sportavome, puoselėjome mokyklos aplinką, kur pirmą kartą įsimylėjome, kur užsimezgė draugystė, kur retkarčiais ir nusivildavome ar pravirkdavome.

Prisiminimų pamokoje pristatyta Krivilių mokyklos istorija. Prisiminti mokytojai, kurie čia paliko savo širdies dalelę: Antanas Šimukonis, Adelė Kučinskienė, Adelė ir Liudas Kareivos, Antanina Jusevičienė ir kt. Renginio metu skambėjo Krivilių folkloro ansamblio „Volungė“ dainos, eilės, akordeonų dueto Valentino Tarailos ir Tomo Glavicko kūriniai, buvusių mokinių Stasio Jundos ir Vytauto su žmona Danute muzikinė programa. Susirinkusius pasveikino Vydenių seniūnė Genė Ramaškienė. Vyko viktorina apie Krivilių mokyklą. Tylos minute pagerbti išėję Anapilin mokytojai ir mokiniai.

Vėliau dalyviai apžiūrėjo senų nuotraukų parodą bibliotekoje „Prisiminimai apie mokyklą“ ir parodą „Žmogus kaip šaltinis“ apie mokyklos įkūrėją Antaną Šimukonį, buvusioje Krivilių mokykloje. Susitikimo metu mokytojai, mokiniai dalinosi prisiminimais, pasirašė svečių – palinkėjimų knygoje.

Dėkojame renginio vedėjai Linai Macevičienei, rėmėjams Varėnos rajono savivaldybei, Asociacija „Krivilių bendruomenė“, ŽŪB „Kriviliai“ ir visiems dalyvavusiems susitikime.

Virginija Černiauskienė

Krivilių kultūros cetro direktorė

Zita Varanavičienė

Krivilių bibliotekos bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: