Marcinkonyse vyks Europos paveldo dienoms skirtas renginys

0
26

Rūta Averkienė

Rugsėjo 17 – 26 dienomis vyksiantys Europos paveldo dienų Lietuvoje renginiai jau 28-tą kartą sieks atkreipti visuomenės dėmesį į kultūros paveldą – mums atitekusį ankstesnių kartų palikimą. Šių metų Europos paveldo dienų tema – „Įtraukiantis paveldas“.

Varėnos rajone Europos paveldo dienoms skirtas renginys vyks rugsėjo 17 d. 10 val. Marcinkonyse. Renginys prasidės paskaita prie Marcinkonių geležinkelio stoties, paskaitos tema „Iš provincijos – į Europą“. Renginyje bus aktualizuojama, kad Marcinkonių geležinkelio stoties kompleksas yra kultūros paveldo objektas. Po paskaitos renginio dalyvių lauks įdomus pėsčiųjų žygis, kurio metu bus galimybė plačiau susipažinti su Marcinkonių geležinkelio istorija. Renginys nemokamas, jo tikslas – geriau pažinti greta esantį kultūros paveldą, suvokti jo vertę, žadinti susidomėjimą juo, įsitraukti ir kitus įtraukti į jo išsaugojimo sąjūdį, išmokti jį saugoti, tausoti ir išradingai naudoti.

Organizatorius, kuris suteiks daugiau informacijos –  Varėnos r. savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto sk. vyr. specialistas Saulius Korocejus, tel. 8 615 18517, el. p. saulius.korocejus@varena.lt,

Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcijos Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus istorikė Virginija Pugačiauskienė, tel. 8 675 20166, el. p. v.pugaciauskiene@dzukijosparkas.lt.

Bendraorganizatoriai: Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcija, Marcinkonių daugiafunkcinis centras.

Rugsėjo 17 d. 9. 30 iš Varėnos rajono savivaldybės vidinio kiemo į renginį išvyks autobusas. Dalyvių kiekis ribotas, prašome registruotis tel. 8 615 185 17.

Primename, kad saugumo sumetimais Europos paveldo dienų renginyje privaloma dėvėti apsaugines kaukes ar kitas veidą dengiančias priemones. Prašome pasirūpinti apsauginėmis kaukėmis ir žygiui tinkančia apranga bei avalyne. Taip pat skelbiame Europos paveldo dienų visoje Lietuvoje programą. Europos paveldo dienų renginiuose, kurie gali tapti istorijos, meno pamokų tąsa, ypač laukiami moksleiviai, mokytojai. Šių metų tema „Įtraukiantis paveldas“ itin dėkinga pagrindiniam Europos paveldo dienų tikslui. Pažintis su kultūros paveldu visiems mums gali atverti kitokį požiūrį į gyvenimą, priversti susimąstyti ir įsilieti į šį svarbų jo išsaugojimo procesą. Visi kultūros paveldo objektai – tai vertybės, kurias pažinus darosi įdomiau gyventi! Kviečiame visus pasiduoti paveldo kerams ir įsitraukti į jo pažinimo renginius!

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: