Dzūkų žaidynėse Druskininkuose sėkmė lydėjo varėniškius

0
23

Varėniškiai Dzūkų žaidynėse laimėjo daugiausiai aukso medalių ir taurių – 5, taip kartu su druskininkiečiais po 7 komplektus medalių ir taurių

Lietui pliaupiant įvyko žaidynių atidarymo ceremonija, kurios metu sveikinimo žodžius tarė, IV Dzūkų žaidynių šeimininkas – Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, Dzūkų žaidynių sumanytojas Gediminas Jakavonis, taip pat Seimo narys, Seimo Dzūkijos bičiulių grupės vadovas-Vytautas Bakas.

IV Dzūkų žaidynių aukurą įžiebė Alytaus miesto ir Alytaus rajono, taip pat Lazdijų, Varėnos, Trakų rajonų ir Druskininkų savivaldybių atstovai.

6 savivaldybių vaikai ir jaunimas varžėsi šiose penkiose rungtyse: krepšinis 3×3, tinklinis, futbolas 7×7, jėgos trikovė ir rankinis.

Laimėtojais tapo visų savivaldybių atstovai. Daugiausiai medalių ir taurių komplektų iškovojo Druskininkų ir Varėnos rajono savivaldybės – po 7 komplektus, Lazdijų rajono savivaldybė laimėjo 6 komplektus, Alytaus miesto ir Alytaus rajono savivaldybės pelnė po 4 komplektus, o Trakų rajono savivaldybė išsivežė 1 taurių ir medalių komplektą.

Naudingiausių žaidėjų tarpe apdovanoti taurėmis Druskininkų, Alytaus miesto ir Varėnos rajono savivaldybės. Kiekviena savivaldybė išsivežė po 2 naudingiausių žaidėjų taures.

Aukso medalių ir taurių daugiausiai – net 5 – išsivežė Varėnos rajono savivaldybė, 3 iškovojo Druskininkų savivaldybė ir 2 atiteko Alytaus miesto savivaldybei.

Sidabro medalių ir taurių daugiausia, net 4, juos iškovojo Druskininkų savivaldybė. Alytaus rajono savivaldybė išsivežė – 3, o Trakų rajono, Varėnos rajono ir Lazdijų rajono savivaldybėms atiteko po 1.

Bronzos medalių ir taurių daugiausia – net 5 – iškovojo Lazdijų rajono savivaldybė, Alytaus miesto savivaldybė išsivežė 2, o Alytaus rajono bei Varėnos rajono savivaldybei atiteko po 1.

„Dar kartą dėkojame visoms komandoms. Jūs jau kiekvienas esate laimėtojas, nes išdrįsote, atvykote, žaidėte ir sukūrėte prisiminus, – savo įraše rašė organizatoriai. – Už IV Dzūkų žaidynių organizavimą dėkojame Druskininkų jaunimo užimtumo ir Druskininkų sporto centrams“.

Skaitytojams priminsime, kad šių varžybų iniciatorius – buvęs Seimo narys Gediminas Jakavonis.

Dzūkai – vienintelė Lietuvos etninė grupė, rengianti tokias žaidynes. G. Jakavonis prisimena, kad mintis rengti žaidynes kilo jam stažuojantis JAV ir stebint Amerikos lietuvių mokinių varžybas „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“. Tos varžybos jam padarė didelė įspūdį ir, sugrįžęs į Lietuvą, Varėnoje gimęs ir augęs Seimo narys pradėjo galvoti apie renginį, suburiantį savo kraštiečius dzūkus. 

Pirmosios Dzūkų sporto žaidynės įvyko 2004 m., antrosios – 2008 m., trečiosios – 2016 m. Šiemet Dzūkų žaidynes pirmą kartą rengė Druskininkų jaunimo užimtumo centras.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: