Kontrabandinės cigaretės

0
57

Lazdijų rajone Kalvarijos pasieniečiai sustabdė automobilį „Volvo XC90″, kuriame aptiko beveik pusketvirto tūkstančio kontrabandinių cigarečių. Rūkalai buvo automobilio galinėse durelėse ir po priekinėmis sėdynėmis įrengtose slėptuvėse.

Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Lazdijų rajono Tarnaukos kaimo ribose, kelyje Lazdijai – Seinai, tikrino iš Lietuvos vykusį automobilį „Volvo XC90″ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 43- ejų Vilniaus gyventojas.

Automobili ir vairuotojo dokumentus tikrinę VSAT pareigūnai jau turėjo duomenų, kad šioje transporto priemonėje gali būti gabenamos neteisėtos prekės, tad ją nuspręsta patikrinti Kalvarijos užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus 2007 m. laidos transporto priemonės patikrinimą paaiškėjo, kad automobilio galinėse durelėse ir po priekinėmis sėdynėmis įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 3400 pakelių „Minsk Superslims”, „5 Minsk Superslims”, „Minsk Capital”, „Minsk City”, „NZ Gold”, „NZ Black” ir „Queen Menthol ” markės rūkalų, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

„Volvo XC90″ vairuotojas po apklausos buvo paleistas. Jam skirtos kardomosios priemonės dokumentų poėmis ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Kalvarijos pasienio užkardoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai vilniečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Kalvarijos pasienio užkardoje.

Laura Jurgelevičiūtė Varėnos pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: