Nelegalai Varėnoje jaučiasi laisvai

0
1580

Tarnybos prašo informuoti, sutikus galimai nelegaliai į mūsų šalį patekusius migrantus. Bet, panašu, kad nelabai į sąmoningų piliečių pranešimus yra reaguojama. Kad nelegalūs migrantai gali laisvai vaikštinėti po mūsų miestelį, yra faktas.

Rita Reivytė

Dar vasarą, liepos mėnesį, vienas varėniškis pasakojo, kad vidurdienį susitiko kelis tamsaus gymio vyrus, galimai iš Azijos, užsimaukšlinusius kapišonus išeinančius iš prekybos centro „Iki“. Vyras teigia paskambinęs ir į policiją, ir pasieniečiams bei laukė grįžtamosios informacijos – tikėjosi suvestinėse išvysti žinią, jog yra sulaikyti nelegalūs migrantai, skambino į redakciją ir teiravosi, gal spaudos atstovams yra pateikiama tokio pobūdžio informacija. Kitas vyras sutiko grupę migrantų netoli vieno pasienio, kaimo stotelėje belaukiančių autobuso… į Vokietiją! Tai išsiaiškinęs vyras pranešė tarnyboms ir taip pat tikėjosi surasti grįžtamąją informaciją apie sulaikytus nelegaliai į mūsų šalį patekusius užsienio piliečius. Vėlgi kreipėsi į redakciją, gal tuim kokių žinių. Tačiau žurnalistams tokia informacija yra neprieinama.

Pasienio kaimų gyventojai ar grybautojai ne kartą ir ne du yra susitikę svetimšalius ar savose valdose aptikę jų pėdsakų. „Jau nė neskambiname, pripratome“, – sakė „Giružiui“ viena pasienio gyventoja.

O štai, pasirodo, nelegalūs migrantai jau laisvai vaikštinėja ir po Varėną. Kai kurie varėniškiai, prašę neskelbti pavardžių, nemažą būrelį nelegalių migrantų rugsėjo 20 d., 19.50 val., pamatė Varėnoje, einančius į Krėvės gatvėje esantį viešbutį „Varsta“ ir netrukus – 19.56 val. – paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 bei pranešė apie šį faktą. Skambinusiam varėniškiui buvo atsakyta, kad bus nuvykta ir patikrinta. Tačiau po kelių dienų galimai tuos pačius nelegalius migrantus vėl žmonės pamatė mieste, einančius per parką.

Rugsėjo 26 d. nelegalių migrantų net dvi grupės – po 5 ir 4 asmenis vaikštinėjo po miestą. Vieną matė nuo „Maximos“ einančius per parką, o kitą grupę – link „Maximos“ palei turgų.

Laisvai vaikštinėjančius akivaizdžiai ne europietiško gymio žmones užfiksavo nuotraukose ir nufilmavo.

Jei juos mato paprasti varėniškiai, kodėl jų nemato patruliuojantys policijos ekipažai? Jei yra sureaguojama į piliečių pranešimus, kodėl ši informacija nepaviešinama?

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: