Pasieniečiai dėkoja už palaikymą

0
22

Antradienį Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos vadui Žydrūnui Vaikasui perduota „Laisvės TV“ ir Lietuvos žmonių dovana – naujutėlaitis visureigis.

Rugpjūčio 9 d. „Laisvės TV“ pradėjo lėšų rinkimo akciją „Laikykitės, pasieniečiai“. Jos metu visuomenės paaukotos lėšos skiriamos pasienio darbuotojų darbo sąlygų efektyvinimui. Per šį laikotarpį buvo surinkta beveik 150 tūkst. eurų suma.

Perduotoji parama – specifinius patruliavimo pasienyje reikalavimus atitinkantis automobilis „Toyota Land Cruiser“. Jis iškeliavo į Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio užkardą.  Šis VSAT padalinys yra atsakingas už daugiau kaip 100 km ilgio sienos ruožo su Baltarusija apsaugą Šalčininkų rajone, vadinamojoje Dieveniškių kilpoje.

Taip pat iš šios akcijos metu surinktų lėšų organizuotos kelios stovyklos pareigūnų vaikams, dovanotas dviejų mėnesių aviganis šuniukas ir šunų priežiūrai reikalingos priemonės, suteikta galimybė keliems šimtams pareigūnų su šeimos nariais nemokamai ilsėtis Eglės sanatorijoje ir Paliesiaus dvare.

Dėkojame visiems Lietuvos žmonėms, prisidėjusiems prie šios ir kitų akcijų, skirtų pasieniečių palaikymui. Šios iniciatyvos yra labai svarbios ir skatina dar labiau stengtis, nenuilstamai tarnauti Tėvynei.

Šiais metais VSAT, o tiksliau, Lietuva, susidūrė su ypatingu iššūkiu – neteisėtos migracijos antplūdžiu. Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto daugiau kaip 4,1 tūkst. migrantų. Pasieniečiai dirbo ir tebedirba neskaičiuodami darbo valandų ir netaupydami jėgų. Ačiū visiems – ir saugantiems sieną pasienyje, ir dirbantiems administruojamą darbą ir visiems palaikantiems. Būkite sveiki, drąsūs, atsakingi ir vieningi – visi esame neatskiriama valstybės dalis.

Dėkojame ir savo kolegoms, kurie atvyko į pagalbą iš kitų padalinių ir kitų Lietuvos institucijų: kariuomenės, policijos, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos, šaulių sąjungos ir kt. Pasieniečiams talkina ir Lietuvos pasienį padeda saugoti virš 100 pareigūnų iš skirtingų Europos Sąjungos valstybių narių.

Rugpjūčio pradžioje Lietuva taip pat pradėjo tiesti koncertinos tvorą. Rugsėjo 29 d. pasienyje su Baltarusija pradėti fizinio barjero – tvoros, statybos darbai. Bendras tvoros su koncertinos spirale aukštis sieks maždaug 4 metrus.

Vita ŽibėnienėVSAT Varėnos pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: