Beveik metus trukę vargai baigėsi

0
30

Merkinės Vilties gatvės gyventojai beveik metams tapo gatvės remonto darbų įkaitais – jų prašymų neišgirdo nei Varėnos savivaldybė, nei Seimo narys Juozas Baublys, tačiau žmonės vis dėlto turi kam padėkoti…

Norime pasidžiaugti, kad 2020 m. gruodžio mėn. pradėti Vilties gatvės Merkinėje asfaltavimo darbai pagaliau baigti 2021 m. rugsėjo mėnesį.

2020 m. gruodžio mėn. pradžioje Vilties g. Merkinėje buvo pradėti gatvės rekonstrukcijos darbai, kurie buvo nutraukti 2020 m. gruodžio 23 d.ir nevyko iki 2021 m. birželio mėn. Gatvė buvo visa išrausta, palikti didžiausi grioviai, išsikišę vandentiekio ir kanalizacijos šuliniai, netvarkingai išmėtyti kelio borteliai. Praeiti mūsų gatve, atėjus sniegingai žiemai, ne vienam tapo dideliu išbandymu. Beveik visi gatvės gyventojai likome be įvažiavimų į savo kiemus. Negalėjome ne tik privažiuoti su savo transportu, bet, reikalui esant, būtų neprivažiavusios nei greitosios pagalbos ar gaisrinės mašinos. Ant kelių kanalizacijos ir vandentiekio šulinių buvo sumestos medinės paletės, nebuvo sudėti kelio ženklai, informuojantys apie vykdomus kelio darbus. Visą šį laikotarpį gatvės gyventojai dujų balionus nuo pagrindinės, Vilniaus gatvės, iki savo namų tampė rankomis. Neprivažiavo šiukšlių mašiną, todėl šiukšlių konteinerius iškasinėta, duobėta gatve taip pat teko gyventojams vežti iki pagrindinės miestelio gatvės. Gatvė nebuvo valoma nuo sniego, gyventojai patys rankomis kasė takus link Vilniaus g. Negalėjome pavasarį iki leistinos datos atsivežti ir pasiruošti malkų artėjančiam kūrenimo sezonui.

Ne vienu raštu kreipėmės į Varėnos rajono savivaldybę dėl nevykusio gatvės projekto ir sustojusių kelio rekonstrukcijos darbų. Gatvės projektas buvo atliktas vadovaujantis vietovės palydovine nuotrauka. Nei projektuotojas, nei Varėnos rajono savivaldybės atstovai nebuvo atvykę įvertinti esamos situacijos, todėl gatvė buvo suprojektuota siaura ir kreiva, visiškai neatsižvelgiant į mūsų poreikius.

Kadangi Varėnos rajono savivaldybė ignoravo mūsų prašymą keisti projektą, ištiesinti ir praplatinti Vilties gatvę, raštu kreipėmės į Lietuvos Respublikos seimo narį Juozą Baublį. Mūsų kreipimasis į Seimo narį buvo persiųstas Varėnos rajono savivaldybei. Gautą atsakymą iš savivaldybės Seimo narys J.Baublys persiuntė mums. Savivaldybės atstovai tesugebėjo atsakyme pakartoti tai, ką mums jau buvo atsakę anksčiau savo raštuose. Kadangi nebuvome išgirsti, į Seimo narį Juozą Baublį raštu kreipėmės pakartotinai, tačiau buvome visiškai ignoruoti, jokio atsakymo negavome ir pagalbos nesulaukėme.

Nežiūrint į nueitus „kryžiaus kelius“, Varėnos rajono savivaldybės ir Seimo nario J.Baublio požiūrį į paprastą žmogų, norime pasidžiaugti, kad pagaliau galime vėl laisvai judėti savo gatve.

Šiandien norime padėkoti žmonėms, kurie neatsuko mums nugaros. Didelį AČIŪ norime pasakyti Varėnos rajono savivaldybės tarybos nariui Martynui Katelynui, kuris ne vieną kartą buvo atvykęs į mūsų gatvę, išklausė mūsų problemas ir kuo galėjo, stengėsi padėti.

Taip pat norime padėkoti kelių ir gatvių statybos ir remonto darbų įmonės „Lithos“ darbuotojams. Nežiūrint į tai, kad gatvės projektas nebuvo pakeistas, gatvė liko kreiva ir siaura, Aivaro Pankevičiaus vadovaujama vyrų komanda ištaisė prieš juos dirbusių rangovų paliktą broką ir gatvės tiesimo darbai yra baigti.

Dėkojame Aivarui Pankevičiui už principingumą, žmoniškumą ir sugebėjimą įsiklausyti į gyventojų pageidavimus.

Merkinės Vilties gatvės gyventojai

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: