Kol dar einu žeme…

0
36

Jausmingais Algimanto Baltakio žodžiais prasidėjo vakaras Puodžių kaimo bendruomenės namuose, skirtas Pagyvenusių žmonių dienai. Ruduo – gera proga susirinkti po visų darbų, pasikalbėti, aptarti ateities planus ir padėkoti už gerus darbus. Renginį „Na tai kas, kad smilkiniai žili“ vedė Puodžių kaimo seniūnaitė Genovaitė Antanavičienė ir bibliotekininkė Veronika Tiškevičienė. Jos pasakė šiltą sveikinimo kalbą susirinkusiems, palinkėjo sveikatos, artimųjų meilės, ramybės, taip pat svajoti, keliauti, būti aktyviais bendruomenės nariais. Patys bendruomeniškiausi, aktyviausi Puodžių gyventojai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanomis. Tai Rita Šaudienė, Daiva Riaubienė ir Rita Žemaitienė – už paramą savo gaminiais bendruomenės renginiuose, Alina ir Zigmas Antanavičiai – už sodybos puoselėjimą. Dėkingi esame menininkams Rasai Balčiūtei ir Andriui Kaziukoniui už pagalbą organizuojant bibliotekos ir bendruomenės renginius, už Puodžių kaimo garsinimą. Šį kartą bendruomenės namų salėje buvo eksponuojami jų darbai – Rasos akvarelių ciklas „Nuo Nidos iki Saulėtos Italijos“ ir keramikos darbai, Andriaus – kryždirbystės darbų nuotraukos.

Savaitė iki renginio bibliotekoje buvo skelbtas konkursas „Gražiausias rudens gėrybių kilimas-paveikslas“. Vienodo dydžio paveikslus bendruomenės namų kieme dalyviai galėjo kurti visą savaitę. Buvo „nuausti“ devyni kilimai, kuriuose nestokota kūrybiškumo ir fantazijos. Gražiausią kūrinį rinko visi vakaro dalyviai. Šią nominaciją pelnė Viktorijos Antanavičiūtės darbas „Muzikos garsai“, gavęs 12 balsų. Jai įteikta bendruomenės padėka ir dekoruota lėkštė. Bibliotekininkė padėkojo skaitytojams, dalyvavusiems vasaros skaitymo iššūkyje „Vasara su knyga“, įteikė diplomus bei dovanėles. Padėkos ir knygos įteiktos Albinai Pūtienei, skaitytojai, šiemet perskaičiusiai daugiausiai knygų ir Ritai Šaudienei, Lietuvos pašto darbuotojai, už pagalbą pristatant knygas skaitytojams į atokesnius kaimus.

Turėjome ir ypatingų svečių. Tai grybų supirkėjai, Puodžių gyventojų darbdaviai vasaros sezono metu Dalė ir Arūnas Bokmotai. Jų sumanymu rugpjūčio mėnesį buvo paskelbtas konkursas laimėti prizus trijose nominacijose: azartiškiausias grybautojas, didžiausio grybo radėjas ir gražiausios šių metų grybavimo sezono nuotraukos autorius. Nuotraukas galima buvo skelbti Puodžių grupės feisbuko paskyroje. O jų buvo virš trisdešimt. Sunku buvo išrinkti gražiausią nuotrauką, todėl buvo įvardintos ir apdovanotos dvi autorės. Tai Nijolė Jurčiukonienė ir Gintarė Jasevičienė. Didžiausio grybo radėjas Virgilijus Antanavičius (jo rastas baravykas svėrė net pusantro kilogramo), o azartiškiausios grybautojos Laima Poškutė, Teresė Pavlovičienė, Irma Kvedaraitė ir Kristina Verseckienė. Visiems šio konkurso laimėtojams Dalė Bokmotienė įteikė padėkas, keramikos darbus ir saldžias dovanas bei pakvietė būti aktyviais grybautojais kitąmet.

Vakaro dalyvius linksmino, gražias dainas ir linkėjimus jiems skyrė muzikos grupė „Tuoj“ iš Alytaus rajono Santaikos miestelio.

Šventė baigėsi, bet dar ilgai džiaugsimės šiltomis susitikimo akimirkomis ir kad turime vieni kitus, kad galime semtis patirties iš vyresnių, o energijos ir sumanymų iš jaunų žmonių.

Veronika Tiškevičienė

Puodžių bibliotekos bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: