Varėnos pasieniečių pagarbos išėjusiems iniciatyva

0
28

„Mes bejėgiai prieš mirtį, bet ji per silpna sunaikinti prisiminimus ir paliktą šviesą, nes „juk šviesa nemiršta – pasilieka žolėj, žiede ir vaiko akyse…“ Justinas Marcinkevičius, poetas.

Artėjant Visų šventųjų dienai, visą savaitę pasieniečiai organizuoja jau tradicija tampančią pagarbos išėjusiems iniciatyvą „Ypatingos žvakutės sužiba ant nelankomų kapų“. Šios iniciatyvos metu siekiama įtraukti vietos bendruomenes ir kartu sutvarkyti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės saugomame ruože bene labiausiai apleistas, bendruomenių ir kovotojų už Lietuvos laisvę žuvimo bei palaidojimo vietas.

Paskutinį lapkričio antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnai pasikvietė pilietiškai nusiteikusį Varėnos jaunimo centro jaunimą bei jo darbuotojus ir kartu aplankė Varėnos miesto kapines. Čia buvo apleistų kapaviečių, tad reikėjo talkininkų rankų.

Pirmiausiai pasieniečiai nuvalė samanomis pasidengusius paminklinius akmenis, iš eglišakių ir gėlių pagamino kompozicijas ir su jaunimu tyloje uždegė žvakutes.

Matant, kaip jaunimas su didžiuliu entuziazmu ir ryžtu daro gerą darbą, petys į petį dirba, bandydami su pasieniečiais atstatyti nuvirtusius medinius kryžius, švarina kapinių teritoriją nuo prikritusių lapų ar šiukšlių, esame tikri – Lietuvos ateitis liks šviesi! 

Jau trečius metus iš eilės organizuojamos akcijos metu pasieniečiai pastebi, kad daugėja neprižiūrimų kapų, o ypač pernai, kai jų negalėjo aplankyti dėl pandemijos atskirtyje ir užsienyje likę žmonės. Šios pasieniečių iniciatyvos metu puoselėjamas ne tik bendruomeniškumo suvokimas, bet ir socialinis atsakingumas, pilietiškumas, kad Visų šventųjų dieną neliktų nė vieno pamiršto bei skatinama  gero darbo savo kraštui idėja.

Laura Jurgelevičiūtė

Varėnos pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: