Aktuali informacija artėjant Vėlinių savaitgaliui

0
29

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, artėjant ilgajam Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienos savaitgaliui, sustiprins eismo saugumo kontrolę keliuose, reguliuos transporto eismo srautus Alytaus apskrityje esančių kapinių prieigose. Šiuo laikotarpiu daug ir įvairaus amžiaus asmenų lankys savo artimųjų ir draugų kapus, keliaus iš vieno miesto į kitą, todėl siekdami išvengti ne tik eismo įvykių, bet ir nelaimingų atsitikimų policijos pareigūnai užtikrins viešąją tvarką, žmonių ir eismo saugumą.

Vykdami aplankyti kapų pasirinkite saugų greitį, kad nereikėtų vėliau bendrauti su pareigūnais dėl viršyto greičio ar Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Planuokite laiką ir saugokite save ir savo artimuosius.

Prašome Jūsų tolerancijos ne tik senyvo amžiaus asmenų atžvilgiu, bet ir pėstiesiems, kitiems eismo dalyviams. Būkite atidūs, atsakingi ir tolerantiški vieni kitiems. Atsižvelgiant į oro sąlygas, kviečiame nepamiršti apsirengti šviesą atspindinčią liemenę, o einant keliu – prisisegti atšvaitą ar pasišviesti žibintuvėliu. Pasirūpinkite, kad vairuotojai Jus pamatytų ir nerizikuokite savo sveikata ir gyvybe.

Kaip bebūtų liūdna, tačiau tokiomis dienomis suaktyvėja ir vagišiai, todėl žmonės privalo rūpintis ir savo turto apsauga. Išvykdami iš namų ilgesniam laikui, įjunkite apsaugos sistemos priemones, sutarkite su kaimynais dėl akylesnės priežiūros. Automobilyje nepalikite vertingų daiktų – rankinių, dokumentų, mobiliojo ryšio telefonų ir pan.

Atsižvelgiant į augantį infekcijos COVID-19 atvejų skaičių šalyje, ilgąjį savaitgalį raginame gyventojus nepamiršti apie pagrindinius saugumo reikalavimus bei Sveikatos apsaugos ministerijos teikiamas rekomendacijas, saugoti save ir kitus, kad svarbios mirusiųjų atminimo ir pagerbimo dienos netaptų koronaviruso plitimo priežastimi.

Planuokime laiką, nesiburiuokime, dėvėkime apsaugines veido kaukes, laikykimės saugaus atstumo ir sveikatai svarbių reikalavimų. Taip pat verta atsisakyti nebūtinų susitikimų.

Saugokime save ir vieni kitus!

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: