Šiltai ir jautriai paminėtas Žilinų mokyklos šimtmetis

0
48

Argi nenuostabu, kuomet palaukėmis, pamiškėmis nuvilnijęs melancholiškas ruduo su trenksmu dovanoja išskirtinę Žilinų mokyklos Šimtmečio jubiliejaus šventę buvusiems ir besimokantiems mokiniams, dirbusiems ir tebedirbantiems mokytojams ir visai mokyklos bendruomenei, ne vienam suvirpindamas su vaikyste, paauglyste, o ir pirma meile susijusias prisiminimų gijas. Atviros klasės, skirtingais metais darytos nuotraukos, išdėstyti albumai, atversti kažkada tik mokytojams skirti žurnalai, iškabinti sienlaikraščio pavyzdžiai – kiekvienam apsilankančiam atsivėrė tik jam matoma aura ir virto trumpa asmenine išpažintimi – sau pačiam.

Gausų būrį svečių ir buvusių mokinių pasitiko mokyklos direktorė, mokytojai ir darbuotojai. Jauku ir gera apkabinti buvusią pirmąją mokytoją D. Jaraminienę ir pirmąjį klasės auklėtoją – J. Dudulį, smagu sutikti vyresnėse klasėse mokiusius mokytojus: B. Vičkačkienę, G. Kmieliauskienę, T. Truncienę, N. Kuzmenkovą. Širdis džiaugėsi dėkojant mokytojai L. Dudulienei būtent šioje mokykloje pakvietusiai į liaudiškos kultūros puoselėtojų šeimą.

Susitikimo metu netrūko gražių žodžių, neprailgo klausyti sveikinimo kalbų. Kaip gražią mozaiką mokyklos direktorė A. Vaitkevičienė sudėliojo mokyklos istoriją nuo seniausių Žilinsko dvaro laikų iki šių dienų. Apie šviesesnių ir tamsesnių periodų būtį paantrino ir buvusi ilgametė mokyklos direktorė O. Marcinonienė. Šiltus sveikinimo žodžius tarė Lietuvos Respublikos Seimo narys J. Baublys. Gerais nūdienos mokyklos rezultatais džiaugėsi Varėnos savivaldybės meras A. Kašėta, savivaldybės administracijos direktorius A. Verbickas. Šiltais prisiminimais pasidalijo buvęs mokinys S. Verseckas, geranorišku bendradarbiavimu pasidžiaugė mokyklos tarybos nariai: D. Baranauskienė, J. Adukauskaitė, seniūnas D. Junevičius, buvusi seniūnaitė D. Januškevičienė. Nuoširdumas ir pasididžiavimas esant mokyklos bendruomenės dalimi sklandė Kultūros centro salėje.

Na, ir kokia gi šventė be koncerto! Vedėjai, du šaunūs moksleiviai Alanas Grigelevič ir Aistė Urbantaitė, gebantys ir šmaikščiai pertraukėles užpildyti, ir jausmingai V. Mačernio eilėraštį padeklamuoti. Čia jie į sceną kvietė mažuosius mokytojos G. Bankauskienės šokėjus, čia – dainuoti mokyklos mokytojų ansamblį, čia – dzūkiškai pasekti pasaką Š. Tubinį. Vyresnieji mokyklos šokėjai trypė ,,Grečenikę“, jiems neketino nusileisti jau senokai baigusių mokyklą mokinių kolektyvas – visi vadovaujami nenuilstančios Žilinų mokyklos mokytojos A. Jachimovičienės.

Taigi, miela Žilinų mokykla, visada turėjai kuo didžiuotis ir pasidžiaugti. Ir kurgi ne – kuomet tavyje gimė tiek slaptų svajų apie ateities ketinimus ir tiek savimi pasitikinčių ir kupinų nerimo akių pro tavo langus žvelgė į ateitį. Kiekvienas savo. O štai dabar mes žvelgiame į tavąją – su nerimu, viltimi ir mintimi, kad po Šimtmečio jubiliejaus – gimtadienį reikia švęsti kasmet. Kad susitiktume, kad pasidalintume prisiminimais, kad juos išsaugotume. Nuoširdžiausi sveikinimai!

Daiva Repeikaitė-Jarmalavičienė Buvusi mokyklos moksleivė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: