Seimo NSGK pirmininko Lauryno Kasčiūno vizitas Varėnos rajone

0
62

Spalio pabaigoje Varėnos rajone lankėsi Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas. Politiką domino ne tik krašto verslo plėtros galimybės, bet ir kultūrinis paveldas, čia gyvenančių žmonių nuotaikos ir kasdienybė.

Vizitą pradėjo nuo Varėnoje įsikūrusio tekstilės fabriko „Merkys“. Iš karto nustebino atsakingas požiūris į COVID-19 prevenciją – pačioje įmonėje jau pasiektas 100 proc. darbuotojų vakcinacijos lygis. Seimo narys su „Merkio“ vadovu Vytu Poška kalbėjosi apie verslo kryptis, plėtros planus ir kylančius iššūkius. 1975 metais Varėnoje įkurtas pūkų ir plunksnų gaminių fabrikas „Merkys“ – svarbus ne tik kaip regiono darbdavys, sukūręs ir vis kuriantis naujas darbo vietas, įmonė sėkmingai eksportuoja lietuviškus gaminius į užsienio valstybes, todėl svarbu, kad tokios įmonės, kurios atliepia šiuolaikinio verslo poreikius ir reikšmingai prisideda prie savo krašto ir visos šalies ekonominio augimo, būtų matomos, remiamos ir palaikomos.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas ir Varėnos rajono vicemeras Giedrius Samulevičius aplankė ir Margionyse gyvenančią etnografę, aktyvią krašto visuomenininkę Onutę Navikaitę-Drobelienę, kuri svarbi krašto kultūrinio paveldo puoselėtoja, bendruomenės telkėja. O vizitą baigė susitikimu su Marcinkonių bendruomene, kuri savo iniciatyva ir lėšomis renovavo Marcinkonių Šv. apaštalų Simono ir  Judo Tado bažnyčią. Buvo aptartos iškilusios kultūrinio paveldo išsaugojimo problemos ir galimybės jas spręsti. Varėnos kraštas politiko akimis svarbus ne tik ekonominiam visos Lietuvos augimui, bet ir reikšmingai prisideda prie lietuvybės bei kultūrinio paveldo išsaugojimo, tradicijų puoselėjimo. Smagu, kad bendruomenės aktyviai įsitraukia į visuomeninę veiklą, sprendžia krašto problemas, ieško galimybių, o politikų pareiga matyti ir girdėti, kuo gyvena regionų žmonės, padėti įveikti kylančius sunkumus.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: