Svajonė ir ilgesys Šiaurėje

0
40

Lapkričio 19 d. Varėnos viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje vyko Šviesos, žodžio ir teatro šventė, skirta Šiaurės šalių literatūros savaitei.

Renginio pradžioje buvo uždegtos žvakės, kurių šviesa simbolizuoja greitai trumpėjančią dieną ir sparčiai ilgėjančią naktį, taip prisimenant seną Šiaurės kraštų istorijų sekimo tradiciją. Šiais metais mažiesiems skaitytojams buvo skaitoma ištrauka iš Karin Erlandsson knygos „Perlų ieškotoja“.

„Ryto“ progimnazijos 2c klasės sceninio ugdymo būrelio mokiniai (vadovė mokytoja Valentina Čepaitienė) parodė vaidinimą „Pepės gimtadienis“ Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ motyvais, o 2a klasės mokiniai (vadovė mokytoja Danutė Zubkienė) paruošė literatūros ir muzikos kompoziciją pagal Hanso Kristiano Anderseno pasaką „Mergaitė su degtukais“.

Vaikai aktyviai dalyvavo bibliotekos darbuotojų parengtoje viktorinoje apie Šiaurės šalis ir jų sostines, rašytojus, knygas ir literatūrinius personažus. Po renginio mažiesiems skaitytojams bibliotekininkės siūlė pasirinkti knygų iš parodos „Šiaurės šalių literatūra vaikams“. Taip pat buvo galima ant popieriaus lapo užrašyti arba nupiešti savo svajonę ir įmesti į dėžutę „Mano svajonė“. Artėja šventės, stebuklų metas, gal kam nors ji ims ir išsipildys.

Šiaurės šalių literatūros savaitė (anksčiau – Šiaurės šalių bibliotekų savaitė) yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra.

VB Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus vedėja
Aldona Skamarakienė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: