Baltarusių kontrabandininkai Nemune neteko dviejų rūkalų krovinių

0
80

Druskininkų užkardos pasieniečiai Nemune užkardė du kontrabandininkų mėginimus į Lietuvą atplukdyti baltarusiškų rūkalų. Iš cigarečių dėžių suformuotuose plaustuose, panašiuose į ledo lytis, rasti 4 tūkst. pakelių cigarečių ir GPS prietaisai.

Gruodžio 30 -osios naktį Nemune, kurio viduriu eina siena su Baltarusija, VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai užfiksavo plaukiantį įtartiną objektą.

Kurorto pasieniečiai į vandenį operatyviai nuleido motorinę valtį. Savadarbį plaustą ištraukus į krantą paaiškėjo, kad ledu ir sušalusio sniego gabalais apdrabstytose bei balta polietileno plėvele aptrauktose dėžėse yra baltarusiškos „Minsk Capital“ cigaretės, iš viso – 2 tūkst. pakelių. Prie ryšulio pritvirtintas GPS prietaisas.

Netrukus VSAT pareigūnai iš Nemuno išgriebė ir dar vieną tokį pat plaustą su cigaretėmis. Jį aptikti padėjo Druskininkų pasieniečiams talkinantys Estijos policijos ir pasienio apsaugos tarnybos būrio ESTPOL5 pareigūnai. Rūkalus vandenyje užfiksavo dronu pasienio ruožą žvalgęs operatorius.

Kaip ir pirmuoju atveju, kontrabandininkai iš Baltarusijos dėžes su 2 tūkst. pakelių cigarečių apdrabstė ledu bei sušalusio sniego gabalais. Tokia pažeidėjų gudrybė yra puikiai žinoma VSAT pareigūnams – žiemos metu neteisėtus rūkalus plukdyti mėginama imituojant upės srovės nešamas ledo lytis. Šiam kroviniui sekti kontrabandininkai taip pat panaudojo GPS prietaisus.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 4 tūkst. pakelių cigarečių „„Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė Lietuvoje yra daugiau kaip 14 tūkst. eurų.

Dėl šių įvykių pradėtos administracinės teisenos. Cigaretės laikinai saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.

Nemuno aukštupyje prieš jam įtekant į Lietuvos teritoriją, 17 kilometrų eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų Druskininkų savivaldybėje, kuomet rūkalus iš kaimyninės valstybės upe bandoma atplukdyti į Lietuvą, pasitaiko neretai.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: