Ar fizika gali apibūdinti sielą?

0
277

Prof. Jonas GRIGAS

Prisipažįstu, kad nežinau tiksliai, kas yra siela. Velionis akademikas Jurgis Brėdikis knygoje „Kitokiu žvilgsniu“ rašo, kad „siela yra tai, kas sukūrė mane, kad ji yra nemirtinga“. Bet nuo to aiškiau netapo. Tačiau žinau, kad fizika tiria tik materialius reiškinius. Kadangi siela yra dvasinė, fizika jos negali apibūdinti. Fizika taikoma fiziniam pasauliui, o ne dvasiniam, todėl ji negali būti naudojama apibūdinti to, kam ji neskirta.

Fizikos tiriami reiškiniai yra išmatuojami. Metafizikos – neišmatuojami. Galima išmatuoti smegenis, bet ne protą. Galima išmatuoti kūną, bet ne sielą. Nors protas ir siela egzistuoja taip pat, kaip smegenys ir kūnas, jie nėra išmatuojami. Tačiau viskas yra sudėtingiau. Yra fizikoje ir neišmatuojamų dalykų. Vienas jų yra kvantinis susietumas, kai vieną kartą buvę kartu dalelės lieka susiję dideliais atstumais, o kvantinis susietumas sklinda greičiau už šviesą. Mokslas dar ne viską žino….

Moderni fizikos M-teorija sako, kad tikrovė yra 11 matmenų (11D). O mes esame ne 3D būtybės, o veikiau 11D energijos telkiniai, turintys 3D patirtį ir patiriame gyvenimą kaip save suvokiančią 3D esybę. Tai reiškia kūno ir proto dualizmą. Tas protas egzistuoja atskirai nuo 3D kūno, ir būtent tai reiškia žodis „siela“. Galime spėti, kad nėra jokios priežasties, kad ta 11D energija negalėtų tęstis kūnui mirus, ir vėl prisijungti prie kito naujo kūno, kad gautų kitą 3D patirtį. Juk energijos tvermės dėsnis teigia, kad izoliuotos sistemos energija išlieka pastovi, jos negalima nei sukurti, nei sunaikinti, tik jos viena rūšis gali virsti kita. Šis 3D nuotykis gali būti tiesiog svajonių realybė, kurią turi 11D energijos būtybė. Po mirties ji gali tęstis nuo vieno kūno prie kito, tarsi pereiti nuo vienos svajonės prie kitos.

Seras Rodžeris Peñrouzas, Didžiosios Britanijos matematikas ir fizikas, Londono karališkosios draugijos ir JAV nacionalinės mokslų akademijos narys sakė, kad visa informacija, ateinanti iš Visatos, kuri yra išsaugoma kiekviename asmenyje kvantiniame lygmenyje, tampa jo sielos dalimi. Jis sakė, kad 25 nanometrų skersmens ir 0,2-25 mikrometrų ilgio mikrovamzdeliai smegenų ląstelėse veikia kaip mikroschemos ir yra atsakingos už šios informacijos rūšiavimą ir saugojimą. Kai žmogus miršta, ši informacija išleidžiama atgal į Visatą kvantinėje sferoje!

Vadinasi, kiekvieno žmogaus siela yra Visatos veidrodis. Kiekvienas, kuris kaupia neteisingą, neigiamą, amoralią informaciją, kurią maitina žmonių visuomenė, nesukuria sielos, todėl jis ar ji lieka be sielos ir neturi ko gražinti į visuotinę kvantinę sferą!

Unikalus žmonijos egzistavimas ir jos sukurti kūriniai galbūt yra Kūrėjo įgyvendintas planas ir Jo buvimas mūsų fiziniame kūne kiekvieną žmogų skatino evoliucionuoti. Ta paslaptinga esybė gali būti mūsų siela.

Beje, Japonijoje buvo atliktas eksperimentas, rodantis, kad siela turi masę. Nesiimu spręsti, ar tai tiesa. Jeigu būtų tiesa, tai reikštų, kad siela yra materiali ir fizika kada nors galėtų ją apibūdinti.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: