Ką reiktų žnoti apie belaides technologijas

0
102

Prof. Jonas GRIGAS

Belaidės technologijos mūsų gyvenimą padarė patogesnį. Bet jos kariauja ir Putino karą Ukrainoje. Pasvarstykime, ką reiktų žnoti apie jas klausimų ir atsakymų pavidalu.

Kas yra belaidė technologija?

Belaidė technologija yra informacijos siuntimo elektromagnetinėmis bangomis būdas. Tai:

• Žemės palydovai, radarai, radijas, televizija, mobilieji ir belaidžiai telefonai, belaidžiai kompiuteriai;

• nuotolinio nuskaitymo vandens ir elektros skaitikliai, WiFi, Bluetooth, išmanieji laikrodžiai, kūdikių monitoriai;

• belaidės klaviatūros ir pelės, belaidės apsaugos sistemos, belaidžiai automobilio rakteliai, belaidžiai garažo durų atidarytuvai, nuotolinio valdymo pultai, belaidžiai mikrofonai;

• bankų kortelių lustai, radijo antkakliai ir lustai gyvūnams, buitinės technikos lustai;

• klausymosi prietaisai, medicininių implantų lustai, širdies stimuliatoriai;

• savivaldės transporto priemonės, dronai ir robotai;

• daugybė kitų radijo ryšio įrenginių, kurių daugėja šiuolaikiniame pasaulyje.

Visi šie prietaisai skleidžia elektromagnetinę spinduliuotę.

Kas negerai su belaide technologija?

Laidus pakeitę elektromagnetinėmis bangomis, maudomės elektromagnetinės spinduliuotės, trukdančios pačiai gyvybei, vandenyne. Veikiame ja save, savo vaikus, savo augintinius, vabzdžius, paukščius, gyvūnus ir augalus bei visą gyvąją kūriniją. Mes žudome savo planetą.

Tai ilgalaikis poveikis?

Ne. Poveikis greitas. Širdies ritmas iškart pasikeičia. Cukraus kiekis kraujyje pakyla per kelias minutes. Jei namuose yra įjungti belaidžiai įrenginiai, tai trukdo miegui ir atminčiai. Naudojant mobilųjį telefoną, smegenų ląstelės naikinamos per kelias minutes ar valandas ir gali ištikti insultas ar širdies priepuolis. Vėžys gali išsivystyti per kelis mėnesius. Kai įjungiamas ryšio bokštas, paukščiai iš karto palieka teritoriją. Vabzdžiai išnyksta. Net šliužai ir sraigės išnyksta.

Kokios spinduliuotės rūšys naudojamos belaidėje technologijoje?

Visi radijo bangų, mikrobangų, infraraudonųjų spindulių, matomos šviesos, lazerių, net branduolinės spinduliuotės dažniai. Dauguma įrenginių naudoja mikrobangų dažnius.

Ar mikrobangų spinduliuotė nėra natūrali? Ar ji nekyla iš saulės ir žvaigždžių?

Beveik visa spinduliuotė, kurią gauname iš Visatos, yra saulės šviesa ir šiluma. Mikrobangų spinduliuotė, kurią žmogus gauna iš mobilaus ryšių bokšto, yra milijonus kartų stipresnė už visą Saulės ir žvaigždžių mikrobangų spinduliuotę. Mikrobangų spinduliuotė, kurią žmogaus smegenys sugeria iš savo mobiliojo telefono, yra 1000 000 000 000 kartų stipresnė už Saulės ir žvaigždžių mikrobangų spinduliuotę. Saulės ir žvaigždžių silpnos mikrobangos nėra moduliuotos. Žalingiausia yra dirbtinė moduliuota spinduliuotė.

Šviesa ir mikrobangos yra elektromagnetinės. Tai ar mikrobangų spinduliuotė nėra saugi?

Ne. Tai panašu į tai, kad arsenas yra saugus, nes deguonis ir arsenas yra elementai, arba kad cianidas yra saugus, nes vanduo ir cianidas yra cheminės medžiagos. Tačiau deguonis ir vanduo yra būtini gyvybei, o arsenas ir cianidas yra mirtini nuodai. Taip yra ir su elektromagnetine spinduliuote. Matoma šviesa reikalinga gyvybei. Mikrobangų spinduliuotė kenkia gyvybei.

Ar toksinės cheminės medžiagos nėra kenksmingesnės už elektromagnetinę spinduliuotę?

Elektromagnetizmas yra sudėtingesnis nei chemija. Elektromagnetizmas formuoja Saulę ir žvaigždes. Elektromagnetizmas būtinas gyvybei. Elektromagnetizmas yra už chemijos. Visatoje nėra „cheminės jėgos“. Elektromagnetizmas vadovauja viskam, įskaitant mus pačius. Chemija yra pasekmė, o ne priežastis.

Ar negalime ryšiams rasti saugių dažnių?

Radijo bangos yra saugios, bet didesniam informacijos srautui valdyti reikia didesnio dažnio mikrobangų. Jų dažnių juostos plotis didelis. Jis yra padalintas į šimtus ar tūkstančius atskirų kanalų, turinčių skirtingą dažnių juostos plotį. Netgi vieno įrenginio signalas turi įvairias amplitudes, dažnius ir pulsacijas ir yra sudėtingai moduliuojamas, kad perneštų visą informaciją, kurią reikia nuskaityti mobiliuoju telefonu ar kompiuteriu. Gyvybė taip pat turi beveik begalinį informacijos sudėtingumą savo nervų sistemose, saugo ir apdoroja šią informaciją savo ląstelėse, organuose ir DNR, kuria dalijasi trilijonai ląstelių. Visos sujungtos viena su kita ir su Žeme ir Visata didžiulėje energijos ir informacijos grandinėje. Dirbtinis informacijos debesis trukdo, užvaldo ir naikina natūralią gyvą energijos ir informacijos grandinę.

Jei šviesa yra saugi, kodėl jos nepanaudoti vietoj mikrobangų?

Šviesa neprasiskverbia pro namus ir sienas, ją užstoja kitos kliūtys. O mobiliojo telefono mikrobangų spinduliuotė prasiskverbia visur ir pasiekia visus žmones, gyvūnus, paukščius, vabzdžius ir augalus, nesvarbu, kaip toli jie būtų. Žemėje esant 15 milijardų mobiliųjų įrenginių teršiame savo namus ir planetą.

Mobilusis telefonas manęs dar nesusargdino. Ar turėčiau juo nesinaudoti?

Mobilusis telefonas kenkia jūsų sveikatai, net jei apie tai nežinote. Tai pažeidžia jūsų kraujo ir smegenų barjerą, kuris neleidžia bakterijoms, virusams ir toksinėms cheminėms medžiagoms patekti į jūsų smegenų audinį; barjerą, kuris neleidžia jums patirti insulto. Kadangi smegenų audinys neturi skausmo receptorių, daug žalos gali atsirasti be skausmo. Vietoj to, jis sukels atminties praradimą, sunkumą susikaupti, nerimą, depresiją, miego sutrikimus ir kt. Kraujo-smegenų barjero pažeidimas aptikamas po dviejų minučių paveikus mobiliuoju telefonu. Mobiliojo telefono spinduliuotė taip pat lėtina jūsų medžiagų apykaitą – jūsų gebėjimą virškinti cukrų, riebalus ir baltymus. Tai sukelia nutukimą. Taip pat sukelia diabetą, širdies ligas ir vėžį (žr. www.esmogas.lt). Žmonės, kurie jaučia spinduliuotės poveikį savo nervų sistema, vadinami „jautriais elektrai.“

Ar saugu laikyti mobilųjį telefoną atokiai nuo galvos?

Prieš 20 metų propagavo idėją, kad laikant telefoną atokiau nuo galvos esate saugūs. Tai fikcija. Netiesa, kad spinduliuotė neveikia už keliolikos centimetrų.

Jei mobiliųjų telefonų ir ryšių bokštų spinduliuotė būtų sumažinta, ar jie būtų saugūs?

Ne. Mobilusis telefonas veikia smegenis maždaug 10 milivatų į kvadratinį centimetrą mikrobangų spinduliuote. Įrodyta, kad esant trilijoną kartų mažesnei galiai, mikrobangų spinduliuotė veikia ovuliaciją, imuninę sistemą, augalų augimą, žmogaus smegenų bangas ir DNR struktūrą.

Ar nereikia daugiau tyrimų, kad sužinotume, ar mikrobangos yra pavojingos?

Ne. 1980 m. jau turėjome 10 000 tyrimų. Šiandien turime mažiausiai 30 000 tyrimų. Yra daugiau tyrimų, įrodančių mikrobangų spinduliuotės žalą nei bet kurie kiti teršalai.

Ar telekomunikacijų įmonių pareigūnai žino, kad jų produktai kenksmingi? Ar jie tai daro su mumis sąmoningai?

Žino, bet pinigai, pelnas nustelbia moralę.

Telefoną laikau išjungtą. Ar tai apsaugo mane?

Mobilusis telefonas skleidžia spinduliuotę, kol jame yra baterija, net jei jis išjungtas. Taip pat veikia modemas ir maršrutizatorius, turintis Wi-Fi.

Ar šviesolaidis yra sprendimas?

Šviesolaidis perduoda internetą, padeda diegti 5G. 5G antenos viena su kita ir prie interneto jungiamos šviesolaidiniais kabeliais. Belaidžio ryšio bendrovės išleidžia šimtus milijardų dolerių visame pasaulyje tiesdamos šviesolaidį 5G tinklui. Pakloję šviesolaidį, jos juo transliuoja 5G.

Kuo 5G skiriasi nuo 4G?

5G gali naudoti daug aukštesnius dažnius (milimetrines bangas). Tačiau didžiausias skirtumas yra tas, kad 5G antenos ir 5G mobilieji įrenginiai nukreipia vienas į kitą sufokusuotus spindulius, o ne siunčia spinduliuotę visomis kryptimis. Jei rankoje laikote 5G telefoną, artimiausias 5G bokštas jus gali sekti ir nukreipti spindulį tiesiai į jus. Aukštesnio dažnio bangos labiau sugeriamos ir išsklaidomos medžių ir statinių, todėl jų antenos statomos arčiau viena kitos ir labiau didina aplinkos elektromagnetinę taršą.

Ar 5G yra ginklas?

Ne. 5G gali naudoti milimetrines bangas. Jas pat naudoja minios valdymo ginklai. Tačiau ginklai yra tūkstantį kartų galingesni, jie nėra moduliuoti ir neneša jokios informacijos. Tai skirtingos technologijos, sukurtos skirtingiems tikslams.

Ar yra įrenginių, galinčių apsaugoti mus nuo šios spinduliuotės?

Daug įmonių parduoda „apsaugines“ mikroschemas, skirtas įdėti į jūsų mobilųjį telefoną ar kompiuterį, pakabučius ir apyrankes, kurios „neutralizuos“ arba „harmonizuos“ spinduliuotę ir „apsaugos“ jūsų namus. Kai kurie skelbia, kad tai „kvantiniai“ įrenginiai arba pagrįsti „skaliarinėmis“ technologijomis ar „torsiniais“ laukais – žodžiai, skambantys moksliškai, bet nieko nereiškiantys. Negalite „neutralizuoti“ ar „harmonizuoti“ spinduliuotės. Šie prietaisai yra neveiksmingi ir yra tik apgaulė.

Kokios yra alternatyvos?

Laikykitės toliau nuo radarų, nuo mobiliųjų ryšių antenų. Didžiausią žalą daro mobiliųjų ir belaidžių telefonų bei kompiuterių skleidžiama spinduliuotė. Alternatyva yra laidiniai telefonai, laidiniai kompiuteriai. Jie saugūs. Belaidis ryšys yra patogus, bet juo mes žalojame save ir naikiname savo planetą. Meskite iš namų WiFi įrenginius, maršrutizatorius, jei nenorite žaloti savęs ir artimųjų. Ir mažiau kalbėkite mobiliaisiais telefonais. Parengta pagal amerikiečio Arturo Firstenbergo knygą „The Invisible Rainbow.“

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: