Intriguojanti istorija

0
38

Balandžio 14 d. Varėnos viešojoje bibliotekoje pristatyta Paul White (Pauliaus Bukausko) fantastinių nuotykių trilogijos „Akmenų sergėtojai. Žemė-oras“ pirmoji dalis. Kartu su autoriumi atvyko kompozitorius, aktorius, bardas Justinas Stanislovaitis.

Paulius daug pasakojo apie save, savo debiutą grožinės literatūros pasaulyje, sumanymus, ateities planus, knygos kelią nuo rašytojo stalo iki leidyklų, spaustuvės, skaitytojo. Džiaugėsi leidėjų ir skaitytojų atsiliepimais. Štai vienas jų: „įtraukianti – toks pirmas žodis ateina į galvą, kalbant apie knygą „Akmenų sergėtojai“. Tačiau tai toli gražu ne vienintelis šios knygos privalumas – kūrinys yra labai įvairiapusiškas, dinamiškas ir išraiškingas. Knyga patiks net tiems, kurie nėra ištikimi fantastinės literatūros gerbėjai, nes čia susipina daug gyvenimiškų temų, kurios leidžia į istoriją pažvelgti skirtingais aspektais. Aš taip pat nesu fantastinės literatūros mylėtoja, tačiau ši knyga įtraukė nuo pat pradžių ir nepaleido iki paskutinio puslapio – nenuobodus scenarijus ir ekspresyvus įvykių vystymas yra būtent tai, kas neabejotinai sudomins skaitytoją bei privers laukti antrosios dalies.“

Autorius atviravo, jog antroji dalis turėtų būti išleista šių metų pabaigoje, o svajonė – savo kūrybą leisti užsienio šalyse, gali išsipildyti, nes ta linkme nemažai darbų atlikta. „Pačiam nesitikint, knyga susilaukė jau daugybės neįtikėtinai gerų atsiliepimų, tad drįstu manyti, kad pavyko išleisti puikų kūrinį. Tai intriguojanti istorija apie amžiną blogio ir gėrio kovą, kurioje susipina nuotykiai, paslaptys, pavojai, žmogiški jausmai. Tai tobula samplaika tokių kūrinių, kaip „Žiedų valdovas“, „Haris Poteris“, „Da Vinčio kodas“, – pasakojo autorius.

Daiva Armonienė Varėnos VB Informacinių išteklių skyriaus bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: