Varėnos „Ūla“ laimėjo bronzą

0
90

Lietuvos rankinio I lygos finalininkai paaiškėjo po atkaklių pusfinalio kovų, o kovose dėl I lygos medalių prireikė pratęsimų

Viktoras Kesminas

Molėtuose savaitgalį vyko Lietuvos rankinio I lygos finalinis ketvertas. Pirmajame pusfinalyje susitiko LRL pirmenybėse rungtyniavusios „Molėtų“ ir „Šiaulių“ komandos. Kitame pusfinalyje dėl kelialapio į finalą susigrūmė LRL I lygos viršūnėje reguliarųjį sezoną baigusios Varėnos „Ūla“ ir Vilniaus „Amber-SM Tauras“ ekipos. „Pirmiausia, reikia pagirti finalinio ketverto organizatorius už puikiai prasidėjusią šventę. Pilnos tribūnos, aistringi sirgaliai ir visa ko reikia gerai rankinio finalų atmosferai sukurti. Molėtai tapo šio savaitgalio Lietuvos rankinio sostine ir tikimės, kad sekmadienį vyksiantys finalai sulauks dar didesnio dėmesio“, – sakė Lietuvos rankinio lygos direktorius Tadas Jansonas.

 Griausmingai savo žiūrovų palaikomi „Molėtų“ rankininkai pusfinalyje po atkaklios kovos 28:26 (16:12) įveikė „Šiaulių“ ekipą.

Kitame pusfinalyje Vilniaus „Amber-SM Tauras“ rankininkai rezultatu 28:22 (13:12) įveikė reguliariojo sezono I lygos nugalėtoją Varėnos „Ūlą“. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Romas Aukštikalnis, pelnęs 8 įvarčius. „Ūlos“ komandai Klaidas Stoškus surinko 5 įvarčius.

Sekmadienį dėl bronzos medalių susitiko „Šiauliai“ ir „Ūla“.

Neįtikėtinai atkaklios ir dramatiškos rankininkų kovos vyko aikštelėje, gausybė žiūrovų ir griausmingas komandų palaikymas tribūnose bei sirgalius užvedantys šokėjų pasirodymai – taip Molėtuose praūžė Lietuvos rankinio I lygos finalinis ketvertas. Finalų puošmena tapo kovos dėl medalių. Tiek finale, tiek ir kovoje dėl bronzos medalių prireikė pratęsimo.

Pratęsimo prireikė ir kovoje dėl bronzos medalių, dėl kurių rungėsi Varūnos „Ūla“ ir „Šiauliai“. Per pagrindinį rungtynių laiką net 15 kartų rezultatas buvo lygus ir nei vienai komandai nepavyko įgyti bent kiek didesnės persvaros. Du kėliniai baigėsi 23:23. Pratęsime „Ūlos“ rankininkai varžovams leido įmesti vos 2 įvarčius per 10 minučių ir laimėjo rezultatu 29:25.

 Marius Miškinis nugalėtojams pelnė 6 įvarčius, 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Klaidas Stoškus. Šiauliečių gretose rezultatyviausias su 7 įvarčiais buvo Rokas Lesčinskas, po 5 įvarčius įmetė Mindaugas Nakvosas ir Rokas Zdanavičius.

xxx

Išrinktas ir simbolinis lygos septynetas: vartininkas Mantas Mizaras iš „Ūlos“, kairysis kraštas Ernestas Stvolas iš „Amber-SM Tauro“, dešinysis kraštas Airidas Petronis iš „Molėtų“, kairysis pusiau kraštas Mantas Urvikis iš Šalčininkų raj. „Sokol“, dešinysis pusiau kraštas Mindaugas Nakvosas iš „Šiaulių“, linijos žaidėjas Andrej Gaiduk iš „Sokol“, geriausio įžaidėjo rinkimuose net trys rankininkai surinko lygiai balsų ir tik pagal papildomus rodiklius geriausiu tapo Mindaugas Agurkis iš „Molėtų“. Geriausiu gynėju išrinktas Kęstutis Kremeris iš Klaipėdos „Mėmeslio-CSC Telecom“ ekipos.

Rungtynių dėl 3 vietos vaizdo įrašas: https://www.youtube.com/watch?v=cDhybKw5uIU&t=827s

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: