Mildos palytėti

0
75

Mildos palytėti

Gegužės 13 d. Merkinės kultūros centre įvyko šilta, bardiška dainuojamosios poezijos šventė, skirta dievaitei Mildai – „Mildos palytėti“. Jame savo kūrybos dainas atliko alytiškės Monika Kučinskaitė, Julija Grigaliūtė bei grupė „Sidabro“. Apie Merkinės krašto grožį ir čia kadais vykusias nuostabiausias istorijas papasakojo gamtos mokslų daktaras Mindaugas Lapelė ir fotomenininkas Algimantas Černiauskas. Vakaro vedėjas – Vytautas Černiauskas. Scenos apipavidalinimu rūpinosi Algimantas Rokas Černiauskas.
Šią šventę surengti inspiravo troškimas skatinti atrasti lietuviškus lobius. Ne paslaptis, kad dar senų senovėje graikai garbino Afroditę, romėnai – Venerą, o mes, lietuviai, visai ne Valentiną, o Mildą. Netenka abejoti, kad dievaitė Milda, skriedama aplink pasaulį, puikiai išmanė, kaip pasėti širdyje meilės daigus. Tad visai nenuostabu, kad jos esybę simboliškai reprezentuoja žavingas, Dzūkijos pelkynuose klestintis sparnuotis – gervė. Juk ne atsitiktinai šių grakščių paukščių tuoktuvių šokis sukuria tokį harmoningą reginį.
Belieka pasidžiaugti, kad šis jaukus, bardiškas, dievaitei Mildai skirtas vakaras dalyvavusiems suteikė daug šiltų atyrimų, o gal net ir pažadino gracingos meilės galią. O ji, kaip toji gervelė – tokia skraji!
Šio vakaro rengėjai: „Merkinės fabrikas“, Merkinės kultūros centras ir „Kukumbalis“.

Vytautas Černiauskas

Algimanto Roko Černiausko nuotraukose:
Monika Kučinkaitė
Julija Grigaliūtė
„Sidabro“
Atlikėjai ir vakaro svečiai

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: