„Verpėjų“ meno rezidencija Kabeliuose

0
59

Liepos 29 dieną, 15 – 18 val. kviečiame susitikti su liepos mėnesio „Verpėjų“ rezidentėmis Nadine Baldow ir Kristin Fredricksson

„Verpėjų“ meno rezidencija įsikūrusi tradicinėje sodyboje, vietinių nuo seno vadinta Danilų, Kabelių kaime Varėnos rajone. Liepos mėnesį sodybos šeimininkėmis tapo dvi konkurso būdu pakviestos menininkės – Nadine Baldow ir Kristin Fredricksson.

Menininkės pasidalins savo kūrybinėmis idėjomis, nepakartojama kūrybinės bendrystės ir autentiška vietoje įgyta patirtimi ganant ir prižiūrint škudų avių bandą. Taip pat galėsime sužinoti, kokių nuotykių patyrė menininkės ir kaip auginti našlaitėlį ėriuką.

Šių metų meno rezidencijos tema – „Verpėjų kūrybinės ganyklos“, skirta susitelkti į lėtą meninio tyrimo procesą bei ilgalaikę vertę joje dalyvaujantiems kūrėjams bei auditorijai.

Esant glaudžioje bendrystėje su gyvūnais ir gamta, bus permąstomas šiuolaikinio žmogaus ir aplinkos santykis antropoceno laikotarpyje.

Nadine Baldow yra Berlyne gyvenanti vizualiųjų menų kūrėja, kurį savo darbuose tyrinėja kultūros ir gamtos santykių kompleksiškumą bei jų įtaką vienas kitam. Ji nagrinėja šiuos santykius skirtingais aspektais ir kelia klausimus: „Ar mes vis dar esame gamtos dalis?“; „Kas apskritai yra gamta?“; „Ar mūsų planeta ir mes patys, save suvokiame kaip gamtos dalį?“. Nadine studijavo Drezdeno dailės akademijoje pas profesorių Eberhard Bosslet, taip pat Alpėse mokinosi medžio drožinėjimo technikų. 

Kristin Fredricksson yra daugybę apdovanojimų pelniusi perfromansų kūrėja, tyrėja, dėstytoja, iniciatorė ir lėlininkė. Savo kūryboje ji plėtoja ekologiško kūno, klimato, civilizacijos nykimo, autobiografines, atminties ir traumos temas. Kristin darbai buvo pristatyti tokiuose teatruose kaip Barbican Londone bei La Villette Paryžiuje, Norfolk & Norwich festivaliuose, bei instaliacijose vidaus bei lauko erdvėse. Ji taip pat dėsto meno istoriją ir filosofiją, somatinio meno kūrimą bei ekologiją meno, sociologijos ir gamtos fakultete, The Margate mokykloje Jungtinėje Karalystėje. 

Renginio vieta: Kabelių g. 7, Kabelių kaimas, Varėnos r. sav.

Data: 2022.07.29

Laikas: 15 – 18 val.

Organizuoja: VšĮ “Verpėjos”

Rėmėjas: Lietuvos kultūros taryba

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: