Derliaus padėkos diena Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje

0
115

Spalio 2 d. Dubičių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčia sukvietė tikinčiuosius į šv. Mišias ir į koncertą, skirtą Derliaus padėkos dienai paminėti. Kunigas Almantas Kibirkštis aukojo šv. Mišias, dėkodamas Dievui už duoną ant mūsų stalo, už dovanas, kuriomis džiaugiamės kasdien. Jo nuoširdi malda pakylėjo mūsų dvasią. Mišių metu giedojo Varėnos kultūros centro mišrus choras „Harmonija“ (vad. Ilona Zalanskienė). Jų giesmės sujaudino ir suvirpino širdis. Po Mišių šis talentingas choras susirinkusiems bažnyčioje padovanojo dvasinės ramybės suteikusį koncertą.

Mūsų seneliai ir proseneliai dainuodavo dirbdami įvairius darbus. Kaniavos KC Panočių folkloro ansamblis „Dziemedzis“ bei Dubičių KC folkloro ansamblis „Lakštucis“ padainavo liaudies dainas, atspindėjusias mūsų senolių darbus.

Sveikinimo žodį tarė Lietuvos Respublikos seimo narys Juozas Baublys bei Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Giedrius Samulevičius. 

Lietuvos žmones visada vienijo duona ir kryžius. Kaip pagarbos ir padėkos ženklą Varėnos kultūros centro mišriam chorui „Harmonija“ vedantieji įteikė duonos kepalą iš šių metų užaugintų grūdų.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: