Renkatės interneto tiekėją? „Tele2“ klientams siūlo plačiausią tinklą ir specialius kainų pasiūlymus

0
53

Jeigu renkatės mobiliojo interneto paslaugų tiekėją, svarbu ne tik gigabaitų kiekis, bet ir paslaugų kaina bei techniniai kriterijai. Ieškantiems geriausio varianto, mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ turi specialų pasiūlymą – operatorius klientams užtikrina plačiausią tinklą ir siūlo išskirtines kainas „Laisvo interneto“ paslaugoms.

Pasinaudokite „Tele2“ pasiūlymu ir sudarę „Laisvo interneto“ sutartį gaukite išskirtines kainas interneto paslaugoms. Visą informaciją apie pasiūlymus galite sužinoti čia.

Išskirtinės paslaugų kainos

Naujiems klientams, pasirašiusiems 24 mėn. sutartį ir kartu įsigijusiems išmanią įrangą, „Laisvo interneto“ 30 GB planas kainuos beveik 3 kartus mažiau – jo kaina dabar siekia vos 3,90 Eur/mėn. (Kaina, pasirašant neterminuotą sutartį – 11 Eur/mėn.). Pasinaudojus šiuo ir kitais pasiūlymais, klientai pirmąjį mėnesį galės naudotis neribotu internetu bei 14 d. nemokamai išbandyti „Laisvo interneto“ paslaugą. Šis kainos pasiūlymas galioja kartu įsigyjant išmanią įrangą (modemas į pasiūlymą neįskaičiuotas).

Norintiems naršyti daugiau, operatorius siūlo ir kitus „Laisvo interneto“ planus: 50 GB plano kaina dabar siekia 6,90 Eur/mėn (Kaina, pasirašant neterminuotą sutartį – 15 Eur/mėn.), 100 GB planas kainuoja 9,90 Eur/mėn. (Kaina, pasirašant neterminuotą sutartį – 19 Eur/mėn.). Tuo tarpu 500 GB ir neriboto interneto planų kainos siekia atitinkamai 18,90 Eur/mėn. ir 21,90 Eur/mėn. (Kainos, pasirašant neterminuotas sutartis – 23 Eur/mėn ir 24 Eur/mėn.).

Kas užtikrina sklandų interneto veikimą?

„Tele2“ tinklo planavimo ir strategijos vadovas, dr. Evaldas Stankevičius tikina, kad interneto greitis ir padengimas yra susieti tarpusavyje, tad operatoriaus kokybės rezultatas yra abiejų parametrų mišinys. Pasak jo, klientams svarbiausias yra gebėjimas prisijungti prie tinklo, tam ir reikalingas mobiliojo ryšio padengimas. Specialisto teigimu, greičiausiai veikiantis internetas yra sunkiai apibrėžiamas, kadangi tokius greitaveikos matavimus galima atlikti įvairiu metu ir rodikliai gali skirtis net keletą kartų.

„Kiekvienas operatorių naudojamas radijo dažnių kanalas turi tam tikrą plotį – tai lyg kelių juostų kelias – kuo jų daugiau, tuo daugiau vartotojų jame tilps ir galės greičiau judėti. Interneto greitaveika priklauso ir nuo vartotojų aktyvumo tinkle, kadangi visi vartotojai dalinasi tos stoties maksimalią turimą greitaveiką. Tačiau nepakanka tik daug kelio juostų, reikia, kad tas kelias pasiektų Lietuvos vartotojus. Čia vėlgi svarbus parametras – padengimas, kuris rodo, kaip erdvėje skrieja radijo dažniai – vieni įveikia didesnius atstumus, kiti nuslopsta daug greičiau. Padengimą sukuria bazinė stotis, kurioje aktyvuojami dažniai su tam tikra siųstuvo galia. Mobiliojo ryšio operatoriai savo tinklą planuoja taip, kad stotyse dažniai veiktų ir aprėptų vartotojus esančius ne tik lauke, bet ir pastatų viduje“, – technologijos veikimą paaiškina jis.

Svarbiausia – prisijungimas prie tinklo

Specialistas pasakoja, kad svarbiausias parametras vartotojams yra interneto padengimas, kadangi jis užtikrina galimybę prisijungti prie tinklo iš norimos vietos. Tik prisijungusiam į tinklą vartotojui, pagal naudojamos paslaugos tipą, reikalinga greitaveika. Jo teigimu, maksimali greitaveika nėra būtina visiems vartotojams, ji turėtų priklausyti nuo naudojamų paslaugų.

„Tele2“ turi plačiausio tinklo nominaciją, tai reiškia, kad operatoriaus klientai gali prisijungti prie mobiliojo ryšio tinklo iš daugiausiai taškų Lietuvoje. Idealiausias yra tas operatorius, kuris turi plačiausią padengimą ir didžiausią tinklo talpą, tačiau turėti maksimalius šiuos parametrus yra retai pasiekiama bet kuriam operatoriui pasaulyje“, – akcentuoja jis.

Pagal Ryšių Reguliavimo tarnybos (RRT) paskelbtą judriojo ryšio tinklų tikėtinų aprėpties zonų žemėlapį, „Tele2“ mobilusis 4G internetas pirmauja tarp trijų didžiausių judriojo ryšio tiekėjų vidutinio rėžio aprėptyje („Tele2“ dengia 80 – 85 proc. Lietuvos teritorijos, kiti du ryšio tiekėjai 75 – 80 proc.), o kituose rėžiuose nenusileidžia kitiems judriojo ryšio tiekėjams (silpnojo rėžio aprėptis visų operatorių apima 97 – 100 proc. teritorijos, stipriojo rėžio aprėptyje „Tele2“ kartu su vienu iš ryšio tiekėju apima 45 – 50 proc. teritorijos, kai trečiasis operatorius – 40 – 45 proc.). Specialistas aiškina, kad kuo stipresniame signalo intervale pirmauja operatorius, tuo geresnį padengimą jis turi pastatų viduje.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: