Startavo prevencijos priemonė „Saugus Varėnos kraštas II“

0
37

Nuo lapkričio 7 iki 28 dienos Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Lietuvos probacijos tarnybos ir Valstybinės miškų urėdijos darbuotojais vykdys viešosios tvarkos ir eismo saugumo užtikrinimo prevencijos priemonę „Saugus Varėnos kraštas II“.

Prevencinės priemonės:

Vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu, kontrolė (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant neturint laisvų rankų įrangos).

Pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolė.

Vairuotojų nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles kontrolė.

Privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų)) naudojimo kontrolė.

Pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolė – tamsiuoju paros laiku, matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas.

Transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolė.

Vairuotojų, įskaitant dviračių ir elektrinių paspirtukų, blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolė.

Viešosios tvarkos užtikrinimas jaunimo susibūrimo vietų prieigose.

Neeksploatuojamų ar negalimų eksploatuoti transporto priemonių laikymo bendrojo naudojimo vietose kontrolė.

Lietuvos Respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatytų tabako gaminių ar susijusių gaminių vartojimo ar jų turėjimo ribojimo pažeidimų prevencija.

LR gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų prevencija.

Užkardymas nusikalstamų veikų, teisės nusižengimų, susijusių su savavališkais miško kirtimais ir neteisėtai iškirstos medienos gabenimu, bei gaminamos ir sandėliuojamos žaliavinės medienos apsauga nuo galimų vagysčių.

Lietuvos probacijos tarnybos priežiūroje esančių asmenų kontrolė – kaip laikosi jiems skirtų teismo įpareigojimų.

Asmenų gyvenančių tam nepritaikytose vietose (vagonėliuose, lauko sandėliukuose, apleistuose pastatuose ir pan.) kontrolės ir atsakomybės ugdymas.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: