Dalyvavimas Erasmus projektuose – galimybė tobulėti

0
46

Varėnos „Ąžuolo“ gimnazija tęsia Erasmus KA1 projektą „Nuo mokymo prie mokymosi“. Projektas apima tiek teorinį susipažinimą, tiek praktinę veiklą.

Mūsų gimnazijos mokytojai keliavo į įvairias Europos Sąjungos šalis ir dalyvavo mokymuose, norėdami pagerinti ugdymo procesą savo pamokose, išmokti naujų mokymo metodų. Jie lankėsi mokyklose, stebėjo pamokas. Kiekvienas susitikimas – tai nauja patirtis tiek profesine, tiek pažintine prasme.

Antrasis projekto etapas – praktinis žinių panaudojimas. Trys mokytojai: Kristina Volungevičienė, Ričardas Balcevičius ir aš, Vida Juškevičienė, keliavome į Ispanijos Valensijos miestą. Praktinės projektinės veiklos įgyvendinimo pamokos vyko „Joanot Martorell“ mokykloje.

Tai gana didelė Valensijos valstybinė mokykla, kurioje pamokos dėstomos ispanų, velsiečių ir anglų kalbomis. Per mokslo metus dalis kiekvieno dalyko temų yra dėstomos viena iš šių kalbų – taip ne tik paįvairinamas ugdymo procesas, bet kartu mokiniai skatinami mokėti savo gimtąją, valstybinę bei užsienio kalbas. Dalyvavome įvairių dalykų pamokose: anglų kalbos, fizikos, informacinių technologijų bei kūno kultūros. Buvo įdomu stebėti grupinės veiklos lauko klasėje anglų kalbos pamoką. Puikios oro sąlygos leidžia pamokas vesti lauko klasėje: mokiniai nesijaučia taip oficialiai, aktyviau bendrauja, drąsiai reiškia savo mintis. Mokykla skatina įvairią projektinę veiklą, darbą atskirose grupėse ar net skirtingose darbo vietose – tai gerina ugdymo kokybę, skatina mokinių motyvaciją.

Erasmus projektai – tai ne tik mokymasis, bet ir kitų šalių bei žmonių pažinimas, susipažinimas su šalies ar miesto istorija bei kultūra. Valensija – tai miestas, turintis ilgą ir įspūdingą istoriją. Mes aplankėme istorines miesto vietas, ragavome tradicinių ispaniškų patiekalų, žavėjomės futuristiniais statiniais. Lankėmės ir muzikiniame teatre bei krepšinio rungtynėse.

Dalyvavimas Erasmus +  projektuose – tai puiki galimybė tobulėti profesine bei žmogiškąja prasme.

Vida Juškevičienė

Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos mokytoja

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: