Sportuoti – sveika, naudinga ir įdomu

0
108

Varėnos r. Liškiavos daugiafunkcio centro lankytojai – nuo ikimokyklinukų iki senjorų. Vieni čia lanko ikimokyklinio-priešmokyklinio ugdymo grupę, vaikų dienos centrą, kiti – jaunimo erdves, treti – dalyvauja įvairiose edukacijose, stovyklose. Visose lankytojų amžiaus grupėse yra mėgstančių sportines veiklas, norinčių sportuoti. Tai žinodami, 2019 m. Sporto rėmimo fondui teikėme paraišką dėl projekto „Sportuoti – sveika, naudinga ir įdomu“ finansavimo.

Džiaugiamės, kad paraiška buvo sėkminga ir joje numatytoms veikloms 2020 – 2022 m. vykdyti skirta 31534,00 eurai. Dalį lėšų (t.y. 2374 Eur) įstaiga turėjo prisidėti pati. Bendra projekto vertė – 33908 Eur.

Projektas „Sportuoti – sveika, naudinga ir įdomu“ skirtas Varėnos r. Liškiavos daugiafunkcio centro lankytojų, Vilkiautinio kaimo bei aplinkinių Merkinės seniūnijos kaimų bendruomenių narių – vaikų, jaunimo, suaugusių žmonių sportinės veiklos intensyvinimui.

Projekto metu buvo perkamos sporto organizatoriaus paslaugos sporto užsiėmimų organizavimui. Vyko krepšinio (2 kartus per savaitę po 2 val.), tinklinio (2 kartus per savaitę po 1 val.), stalo teniso (2 kartus per savaitę po 1 val.) treniruotės, sporto užsiėmimai vaikams (2 kartus per savaitę po 1 val.) bei moterims (2 kartus per savaitę po 1 val.). Taip pat buvo organizuojami krepšinio, tinklinio, stalo teniso turnyrai, į kuriuos atvyko komandos iš Alytaus, Šalčininkų, Druskininkų, Leipalingio, Merkinės, Varėnos ir kt.  Nugalėtojai buvo skatinami taurėmis, medaliais.

Projekto lėšomis įstaiga įsigijo kamuolių, treniruoklį. Susiformavusios vietinio jaunimo komandos vyko į kitų įstaigų organizuotus turnyrus, skleidė žinią apie Liškiavos daugiafunkcį centrą bei Vilkiautinio bendruomenę.

Džiaugiamės, kad projektas pritraukė į centrą daug naujų žmonių. Smagu, kad jie turėjo galimybę aktyviam laisvalaikio leidimui. Vienas iš projektų baigiasi, bet sporto salė toliau laukia sportuojančių.

Vita Barišauskienė

Varėnos r. Liškiavos DC direktorė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: