Į Lietuvą neįleisti neteisėti migrantai pasakoja apie Baltarusijos pareigūnų elgesį su jais

0
104

Filmuotoje medžiagoje užfiksuotas 13-os neteisėtų migrantų neįleidimas į Lietuvą. 12 vyrų bei moteris sekmadienį neleistinai pateko iš Baltarusijos ir buvo sulaikyti VSAT pareigūnų. Kai kurie užsieniečiai turėjo Irano piliečių pasus, kai kurie buvo be dokumentų, bet irgi prisistatė iraniečiais.

Atgabenę juos į užkardą VSAT pareigūnai įvertino migrantų aprangą. Keletui, kuriems reikėjo, pasieniečiai davė ir naujus drabužius, ir avalynę, kad apranga atitiktų metų laiką. Taip pat užkardoje migrantai per kelias valandas sušilo, buvo pagirdyti arbata. Be to, situacijai įvertinti pasieniečiai į užkardą buvo iškvietę greitosios pagalbos medikus. Šie apžiūrėjo iraniečius ir konstatavo, kad jokio pavojaus sveikatai nė vienas nepatyrė.

Tai yra tipinis atvejis, kaip elgiamasi su neteisėtai į Lietuvą patenkančiais migrantais.

Užsieniečiams buvo įteikti vadinamieji humanitariniai paketai su maistu, vandeniu ir kitais gamtoje praversiančiais dalykais. Tuomet vadovaujantis galiojančiais teisės aktais jie buvo neįleisti į Lietuvą.

Vaizdo medžiagą galima peržiūrėti čia. 

Pirmoje medžiagos dalyje fiksuotos neįleidimo aplinkybės. Antroje vaizdo medžiagos dalyje vienas migrantas pasakoja apie patirtį Baltarusijoje ir jos pareigūnų elgesį.

Beje, Baltarusijos pasieniečiai antradienį apie šią migrantų grupę parengė eilinį filmuotą propagandinį siužetą, esą Lietuvos pareigūnų elgesys su užsieniečiais yra ciniškas. Tokius „reportažus“ apie Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos pasieniečius jie kurpia nuolat, jėga prigrasintiems migrantams liepę pasakoti absurdiškus dalykus. Beje, panašią retoriką naudoja ir kai kurie Lietuvoje savanoriais pasivadinę abejotinų tikslų turintys asmenys, slepiantys faktus apie neteisėtus sienos kirtimus ir taip esą „gelbstintys“ migrantus.

Neseniai Baltarusijos pareigūnai savo propagandinėje erdvėje sužibėjo nauju „atradimu“ – esą Lietuva prieš Lenkiją surengė hibridinę ataką ir specialiai į kaimyninę šalį siunčia neteisėtus migrantus.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: