Ar šalta, ar lyja, ar sniegas – „plaustų“ laivyba Nemunu nestoja

0
47

Bet VSAT pareigūnai jos netoleruoja. Dvi savaitgalio dienas Druskininkų pasieniečiai iš Nemuno traukė žolėmis, purvu ir ledu maskuotus baltarusiškų cigarečių „plaustus“, aprūpintus GPS siųstuvais.

Penktadienį vakare sienos su Baltarusija ruožą stebėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono savivaldybės Bugiedos kaimu, užfiksavo Nemuno srovės nešamą įtartiną kryžiaus formos objektą. Apie tai jie pranešė kaimyninės Druskininkų užkardos kolegoms.

Šie, priplaukę tarnybine valtimi, į krantą „neatpažintą plaukiantį objektą“ ištraukė ties Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimu.

Paaiškėjo, kad baltarusių kontrabandininkai į Lietuvą mėgino atplukdyti keturis sandariai supakuotus, tarpusavyje surištus ir kryžiaus formos metaliniu rėmu sutvirtintus rūkalų paketus. Juose rasta 1 500 pakelių cigarečių „Minsk City MS “ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kartoninės rūkalų dėžės buvo sandariai apvyniotos juoda polietileno plėvele, viršus užmaskuotas žoliėmis ir purvu. Rastas ir GPS siųstuvas bei skambutis, kurie kontrabandininkų bendrininkams Lietuvoje būtų padėję aptikti tikslią atplukdyto krovinio vietą.

Dar vieną cigarečių krovinį ties Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimu kurorto pasieniečiai „sužvejojo“ šeštadienį.

Šįsyk į Druskininkų užkardos pasieniečių rankas pateko „plaustas“, padengtas sniegu ir ledo gabalais. Jame pasieniečiai aptiko 480 pakelių cigarečių „Fest“, paženklintų Baltarusijos akcizo ženklais. Ant šio krovinio irgi buvo pritvirtinti GPS siųstuvas ir skambutis.

Abu kroviniai laikinai saugomi Druskininkų pasienio užkardoje. Įvykiai tiriami.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: