Vasario 16-oji Valkininkuose buvo paminėta aktyviai – keliaujant po Valkininkų ir Dargužių apylinkes. Pėsčiųjų žygį „Laisvės keliu“ organizavo Valkininkų bibliotekos bibliotekininkė Aurelija Blažulionienė ir kultūros centro vadovė Jolanta Molienė.

Renginio pradžioje visi susirinkę miestelio aikštėje sugiedojo Lietuvos Respublikos himną, o Lietuvos nacionalinio muziejaus muziejininkė Renata Kovalčiukienė pasakojo apie Nepriklausomybės akto signatarą Vladą Mironą, kunigavusį Valkininkų bažnyčioje, Silvestrą Gimžauską ir draudžiamos spaudos platintojų tinklą Valkininkų apylinkėse.

Renginio dalyviai galėjo rinktis maršrutą – 12 arba 19 kilometrų, o eidami net kelis kartus kirto Merkio upę, kairįjį Merkio intaką Raudonėlę, upelį, vietinių vadinamą „Pirčiupka“ ir dešinįjį Merkio intaką – Graužupį. Žygeiviai kelionės metu ėjo pro ąžuolą, kuriame, manoma, buvo slepiama lietuviška spauda. Likus 4 kilometrams iki finišo, dalyviai buvo vaišinami dzūkiška koše ir karšta žolelių arbata.

Renginio organizatoriai dėkoja Algirdui Bendaravičiui ir Valkininkų gimnazijos jauniesiems šauliams už bendradarbiavimą, Viliui Blažulioniui už pagalbą ir visiems gausiai susirinkusiems žygeiviams.

Aurelija Blažulionienė

Jolanta Molienė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia