Skraidyklė su rūkalais reiso nebaigė – ją prie Latežerio nutupdė pasieniečiai

0
104

Pasieniečiai Varėnos rajone perėmė iš Baltarusijos įskridusį droną ir 220 pakelių kontrabandinių cigarečių. Bepilotį, prie kurio buvo pritvirtintas baltarusiškų cigarečių krovinys, VSAT pareigūnai priverstinai nutupdė panaudoję specialią įrangą.

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai miškingoje vietovėje ties Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimu tamsoje išgirdo nekasdienius garsus. Tokius paprastai skleidžia bepiločiai orlaiviai. Kabelių pasieniečiai nedelsdami pagalbon pasikvietė pastiprinimą – kolegas iš Druskininkų pasienio užkardos, turinčius prietaisą dronams perimti. Netrukus pasieniečių patruliai šią įrangą parengė ir spėjo paveikti skraidyklės skrydžio kryptį.

Tuomet VSAT pareigūnai kruopščiai apžiūrėjo vietovę. Už maždaug trijų kilometrų nuo sienos su Baltarusija dviem pasieniečių ekipažai aptiko skraidyklę. Prie jos buvo pritvirtintas balta polietileno plėvele apvyniotas ryšulys. O jame – 220 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Prie skraidyklės taip pat buvo pritvirtintas GPS siųstuvas, kontrabandininkams reikalingas krovinio vietai sekti.

Kontrabandos organizatoriams teks pirštus graužti ne tiek dėl prarastų cigarečių, kiek dėl bepiločio orlaivio, kurio vertė su GPS siųstuvu pranoksta vienkartinio krovinio vertę.

Įvykį tiriantys pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Droną valdęs asmuo kol kas nenustatytas.

Bepilotis orlaivis, GPS įrenginys ir cigaretės saugomi Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardoje.

Pernai pasieniečiai nustatė 49 atvejus (2021 m. – 17), kuomet kontrabandai į Lietuvą permesti buvo naudojamos bepilotės skraidyklės. Sulaikyti 64 447 tokiu būdu atskraidinti pakeliai cigarečių (2021 m. – 19,7 tūkst.).

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: