Nuolatiniai baltarusiškų cigarečių gabentojai

0
47

Retą dieną pasieniečiams neįkliūva baltarusiškų cigarečių gabentojai – nešikai ir vežėjai. Kai kurie iš jų „pasižymi“ ne po vieną kartą.

Pirmadienio pavakarę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Varėnos rajono Senovės kaimo apylinkėse. Vieną akimirką miško masyve, pasienio ruože, jie pastebėjo žalios spalvos ryšuliais apsikrovusį vyrą. Pasieniečiai suskubo jį sulaikyti. Tai pasirodė besąs gerai jiems pažįstamas 42 metų Šalčininkų rajono gyventojas, jau ne sykį įkliuvęs su baltarusiškomis cigaretėmis. Šį kartą jis nešėsi penkis ryšulius, kuriuose buvo 470 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kontrabandinių rūkalų gabentojui pradėta administracinio nusižengimo teisena. Po apklausos VSAT pareigūnai šalčininkietį paleido, įteikę šaukimą po dviejų savaičių atvykti į Kabelių pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjama jo byla. Cigaretės laikinai saugomos Kabelių užkardoje.

Anksčiau analogiškų pažeidimų padariusiam vyriškiui skiriama bauda turėtų būti dar didesnė. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

Pastarąjį kartą šį vyrą pasieniečiai buvo sulaikę prieš porą mėnesių, sausio 17-ąją. Tąkart jis nešėsi 1 000 pakelių tos pat rūšies cigarečių.

Dar du vyrus su kontrabandinėmis cigaretėmis antradienio popietę sučiupo kita tos pačios Kabelių užkardos pasienio sargyba.

Vykdydami tarnybą Šklėrių kaimo apylinkėse, VSAT pareigūnai pastebėjo du vyrus su nešuliais. Išvydę pasieniečius, šie leidosi į kojas ir pasislėpė miške. Tačiau neilgam – jų pėdsakus aptiko ir sekė tarnybinis šuo, vokiečių aviganis Endy. Bėgliai buvo sulaikyti su įkalčiais.

Patikrinus asmens dokumentus paaiškėjo, jog tai 29 metų alytiškis ir 25 metų Lazdijų rajono gyventojas. Pirmasis specialiais naščiais gabeno tris, antrasis – keturis žalios spalvos ryšulius, po 875 pakelius cigarečių „NZ Gold“ kiekvienas.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką abiem cigarečių nešikams pradėtos administracinės teisenos. Cigaretės laikinai saugomos Kabelių pasienio užkardoje.

VSAT inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: