Varėnoje VMI įsikūrė drauge su Sodra ir Užimtumo tarnyba

0
231
Varėna, Dzūkų g 16

Jau kurį laiką Varėnoje VMI darbuojasi Dzūkų g. 16 numeriu pažymėtame pastate kartu su kolegomis iš Sodros ir Užimtumo tarnybos. Visos trys įstaigos, siekdamos efektyviau naudoti valstybės turtą, atsisakė dalies patalpų, sutiko persikraustyti ir, po Turto banko užsakymu atlikto remonto, išsiteko viename pastate.

Nuo šiol VMI darbuotojai dirba šiuolaikiškai įrengtame pastate, kuriame sukurtos ergonominės darbo vietos, įrengta poilsio erdvė. Varėnos gyventojai ir juridiniai asmenys viename pastate gali gauti daugiau paslaugų – be VMI šiame pastate jau yra įsikūrusi Sodra ir Užimtumo tarnyba. Pastatas pritaikytas neįgaliesiems, jame įrengta plati parkavimo aikštelė.

Dzūkų gatvės pastate VMI šiuo metu užima perpus mažesnes patalpas nei iki šiol – 111 kv. m pirmame aukšte. Patalpose buvo atnaujinta grindų danga, perdažytos sienos, įrengti taupūs LED šviestuvai, kondicionieriai, žaliuzės, pakeista elektros instaliacija. Remontas atsiėjo 20,2 tūkst. eurų, darbus atliko bendrovė „SVD-5“.

Anksčiau Varėnos VMI skyrius savo veiklą vykdė J. Basanavičiaus g. 7 patalpose, kurioms reikėjo remonto, nes pastatas buvo senas, su nepatogiu išplanavimu. Persikrausčius VMI ir atsilaisvinus šioms patalpoms, pastato bendrasavininkė savivaldybė kreipėsi į Turto banką dėl patalpų perdavimo jos nuosavybėn. Tas ir buvo padaryta.

Permainos laukia ir Aušros g. 15 esančio pastato. Jį Turto bankas valdo drauge su Alytaus apylinkės teismu. Pastarasis sutiko perduoti Turto bankui tris teismo veiklai nereikalingus kabinetus. Perėmęs šias patalpas, Turto bankas šiame pastate valdys visą antrąjį aukštą. Perplanavus ir suremontavus šias patalpas, greta jau čia dirbančių Lietuvos probacijos tarnybos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistų planuojama įkurdinti, šiuo metu rinkoje patalpas besinuomojantį, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos padalinį.

Po šių permainų visos Turto banko Varėnoje valdomos patalpos būtų išnaudojamos maksimaliai efektyviai.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: