Varėnos rajone pasieniečiai baltarusiams neleido į Lietuvą įstumti 5 migrantų

0
44

Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai Varėnos rajone užkirto kelią neteisėtai į Lietuvą patekti 5 migrantams. Fiksuota, kaip juos prie sienos iš Baltarusijos gilumos atvedė, manoma, šios šalies pareigūnai. Planuodami į Lietuvą nukreipti migrantus jie bandė prakirpti įrengtą fizinį barjerą – koncertinos piramidę bei apsauginę tvorą.

Antradienį apie 20 val. 30 min. VSAT Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą fiksavo, kaip iš Baltarusijos gilumos prie sienos pribėgo trys asmenys. Ši vieta yra ties Varėnos rajono Dubičių kaimu. Trijulė turėjo įrankius metalui kirpti ir iškart pradėjo gadinti Lietuvos pusėje įrengtą fizinį barjerą. Čia jį sudaro apsauginė tvora su spygliuotos vielos ritiniu viršuje bei šalia jos link Baltarusijos įrengta koncertinos piramidė. Jos apačia sudaryta iš trijų koncertinos ritinių, ant kurių uždėti dar du, o ant šių – dar vienas.

Tuo pat metu iš Baltarusijos pusės vienas vyras, manoma, Baltarusijos pareigūnas kaip ir kiti trys minėtieji, prie sienos atlydėjo penkis neteisėtus migrantus. Šiems buvo nurodyta lūkuriuoti prie pat sienos esančiame miške, kol trijulė gadino fizinį barjerą, neabejojama, neteisėtiems migrantams įstumti į Lietuvą.

Į šią pažeidimo vietą iškart buvo nukreipti arčiausiai patruliavę A. Barausko užkardos pasieniečių ekipažai. Vienas jų visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais netrukus atskubėjo į įvykio vietą, išgąsdindamas ir koncertiną kirpusius baltarusius, ir migrantus prižiūrėjusį jų bendrą. Nespėję prakirpti landos fiziniame barjere visi keturi, manoma, Baltarusijos pareigūnai kartu su atsivestais neteisėtais migrantais spruko į savo šalies gilumą.

Įvykio aplinkybės tiriamos, VSAT Varėnos pasienio rinktinėje renkama medžiaga ir sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Ginantis nuo Baltarusijos organizuotos neteisėtos migracijos atakos Lietuvos pasienyje įrengtas fizinis barjeras yra efektyvi ir pasieniečiams labai padedanti priemonė, užkertanti kelią neteisėtiems migrantams patekti į ES. Ji apribojo ne tik atėjūnų brovimąsi į Lietuvą, bet ir jiems talkinančių Baltarusijos pareigūnų galimybes nukreipti migrantus neteisėtai pereiti sieną.

Baltarusijos atstovai nuolat aktyviais veiksmais prisideda organizuodami neteisėtą migraciją ir bando gadinti Lietuvos pusėje įrengtą fizinį barjerą.

Šiemet iš viso buvo fiksuoti 25 tokių tyčinių gadinimų atvejai. Praėjusiais metais Baltarusijos pareigūnai ir neteisėti migrantai fizinį barjerą bandė apgadinti 467 kartus.

Šiemet pasieniečiai iš viso neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos neleido įsibrauti 849 neteisėtiems migrantams. Iš viso nuo Baltarusijos 2021-aisiais sukeltos migracijos krizės pradžios Lietuvos pasieniečiai į šalį neleido taip neteisėtai patekti 20 166 užsieniečiams.

VSAT inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: