Projektas ,,Gėlių džiazas“ Žilinuose

0
152

,,Gėlių džiazas“- tai renginių ciklas, pasakojantis apie žmogaus santykį su gamta. Varėna – pats miškingiausias ir rečiausiai apgyvendintas Lietuvos kraštas. Šio krašto žmonių gyvenime gamta vaidina labai svarbų vaidmenį. Projekto prioritetas- atrasti, koks ryšys sieja menininkus ir gamtą. Eilėraščiuose, dainose ir apskritai mene yra labai daug gamtos detalių. Gamta- viena svarbiausių meno temų ir yra neatsiejama meno dalis. Gamtoje meno žmonės atranda ramybę, įkvėpimą ir iš to gimsta genialios idėjos ir meno kūriniai.

Projektas ,,Gėlių džiazas“ tęstinis, tradicinis, jau turi užsitarnavęs vietos bendruomenės pasitikėjimą. Projekto metu vyks pažintis su trijų skirtingų meno rūšių kūrėjais, kurių kūriniuose vyrauja gamtos tema. Projekto programa tarsi džiazas, kurioje kartu dera muzika, teatras ir žemės menas.

Pirmoji projekto veikla bus vykdoma bendradarbiaujant su Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto dėstytojais ir studentais. Kūrybinių- edukacinių dirbtuvių metu bus pagamintas, išeksponuotas ir pristatytas visuomenei žemės meno kūrinys, kuris papuoš Žilinų viešąsias erdves. Šis kūriniai bus pagaminti iš gamtinių medžiagų, atitiks projekto tikslus ir bus matomas viešai. Kūrybinės edukacinės dirbtuvės veiks gegužės 16 d. 10-17 val. ir 17 d. 10- 14 val.

Antroji veikla skirta vaikams ir visai šeimai- Panevėžio lėlių vežimo teatras. Jie gegužės 20 d. 15 val. parodys pasaką ,,Raudonkepuraitė ir džiazas“. Tai visame pasaulyje žinoma pasaka „Raudonkepuraitė“, tačiau režisierius K. Grosmanas į šią pasaką pažvelgė kitaip: netradiciškai, šiuolaikiškai, žaismingai, orginaliai. Visi veikėjai ne tik kalbės, bet ir dainuos, šoks džiazo ritmu. Spektaklio metu išryškinama mintis, jog nereikia spręsti apie ką nors iš pirmo žvilgsnio, jeigu graži išvaizda, nereiškia, kad vidus gražus… Po spektaklio vyks edukacinis užsiėmimas su teatro kolektyvu.

Trečioji veikla – tai muzikinės folko dvasios grupės ,,Kūjeliai“ koncertas. Pirmasis šios grupės pavadinimas buvo ,,Augalai“. Grupė išsiskiria savo padūkusiu folkišku skambesiu ir energingais gyvais pasirodymais, autorinė kūryba su jaunatvišku žaismingumu išaugusi ant folkloro pamatų. Jų dainose gausu gamtos motyvų: ,,Sodininko dainelė“, ,,Paukščiai“, ,,Aukštai nuo tų kalnų“ ir kt. Grupės ,,Kūjeliai“ koncertas vyks birželio 10 d. 18 val.

Projekto partneriai pasirinkti profesionalūs, norint populiarinti profesionalų meną provincijoje, ieškant naujų meno formų, siekiant kuo giliau pažinti skirtingas meno sritis.

Projekto veiklos sujungtos bendra tema ir siunčia žinutę žiūrovui apie tai, kad pasitelkiant meną galima daryti didelį poveikį žmonijai.

,,Gėlių džiazo“ veiklos vyks viešoje Žilinų bendruomenės 100-mečio parko erdvėje. Projekto auditorija plati. Visos veiklos puikiai tinka visoms amžiaus grupėms ir bus prieinamos visoms Varėnos rajono, Alytaus apkrities ir viso Vilniaus krašto bendruomenėms.

Žilinų kultūros centras kviečia ir laukia jūsų projekto ,,Gėlių džiazas“ veiklose.

Projekto vadovė Dalia Šmigelskienė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: