Nelegaliam „verslui“ pasienio regionų gyventojai neatsispiria

0
100
Drąsiai į akis žiūri tik tarnybinis pasieniečių šuo

Miške prie Latežerio kaimo (Druskininkų r.) į pasieniečių rankas pateko du Druskininkų savivaldybės gyventojai, užsiimantys kontrabandinių cigarečių „verslu“.

Ketvirtadienio vakarą su tarnybiniu šunimi patruliuojantys VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai miškingoje vietovėje Latežerio kaimo apylinkėse sulaikė du vyrus su kontrabandinėmis prekėmis. 38 ir 41 metų druskininkiečiai gabeno ryšulius su baltarusiškomis cigaretėmis.

Vienas jų nešėsi tris, kitas – keturis stačiakampio formos ryšulius. Juose iš viso buvo 1 748 pakeliai cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – beveik 7 100 eurų.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką druskininkiečiams pradėtos administracinės teisenos. Įstatymas už tai numato baudą nuo 5 760 iki 6 000 eurų.  Jiems taip pat teks atsakyti už tai, kad ekstremaliosios situacijos metu į pasienio ruožą pateko neturėdami VSAT išduotų leidimų.

Kontrabandinių cigarečių nešikams įteikti šaukimai atvykti į užkardą, kai bus nagrinėjamos jų bylos.

Cigaretės laikinai saugomos Kabelių pasienio užkardoje.

VSAT inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: