Kelionė su menininku

0
17

Pabaigęs savo penktąją piligriminę kelionę Švento Jokūbo keliu, įveikęs 1200 kilometrų aktorius, bardas rašytojas, TV laidų kūrėjas Juozas Gaižauskas susitiko su Valkininkų bendruomene, miestelio svečiais. Vyko antrasis projekto „Mobilūs pašnekesiai“ renginys – istorijos, teatro, kino, literatūros ir muzikos kelionė.

Buvo visko: nuo paprastų kasdienio gyvenimo pastebėjimų iki įžvalgų apie meninę kūrybą ir meno misiją. Susirinkusieji klausėsi jautraus, nuoširdaus, legendomis ir istoriniais faktais apipinto menininko pasakojimo apie Šv. Jokūbo kelią, kelyje įgytą patirtį, norą dar ir dar ten sugrįžti.

Sužinojo, kad Valkininkų apylinkės yra pamėgtos kino kūrėjų ir bet kada gali tapti filmavimo aikštele, o ir pačiam aktoriui čia teko filmuotis. Juokėsi išgirdę Jaunimo teatro užkulisių humoristines istorijas.

Susipažino su knygomis „Žaižaruojančios dangaus skeveldros“, „Tigras, glostantis pėdas“, „Pasibaidęs Dievo žirgas“ ir „Dievas su šlepetėmis“, iš kurių ne viena tapo bestseleriu ar kinematografiškiausia metų knyga.

Abejingų neliko ir Juozo dainoms, atlikėjo palydimoms linksmais, pasakojimais, dainų atsiradimo istorijomis, dainose sutalpintam pasauliui: gyvenimo ir mirties, gamtos, jausmų, jautrių žodžių mamai, jaunimo reikalų, tauragietiškos tarmės.

„Mobilūs pašnekesiai“ su Juozu Gaižausku gražiai įsipynė ir praturtino tradicinę Valkininkų šventę „Antaninių kermošius“. Nuoširdžiai dėkojame Valkininkų kultūros centro direktorei Jolantai Molienei, Valkininkų bendruomenei, jos pirmininkei Danutei Blažulionienei už gražų ir svetingą priėmimą.

Renginį rėmė Lietuvos kultūros taryba, Varėnos rajono savivaldybė.

Varėnos viešosios bibliotekos Informacinių išteklių skyriaus bibliotekininkė Daiva Armonienė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: