Grybų šventė prasideda Senojoje Varėnoje!

0
73

Rugsėjo 9 dieną vykdami į Grybų šventę Varėnoje automobiliu, sustokite Senojoje Varėnoje, prie sankryžos, – Verslumo ugdymo ir turizmo informacijos centre (Vytauto g.12) vyks ne tik vietinių gamintojų turgelis, bet ir įdomių bei unikalių edukacijų.

Varėnos savivaldybės ir vietinių gamintojų prieš keletą mėnesių įkurtas turgelis „Gamtos ritmu” įgauna pagreitį – penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais čia gyva: savo ūkiuose užaugintus ar pagamintus maisto produktus – daržoves, uogas, vaisius, medų, sūrius, kiaušinius ir kt. – atveža gamintojai iš aplinkinių kaimų, o perka vietiniai varėniškiai, sodybose vasarojantys didmiesčių gyventojai, sustoja pravažiuojantys į Druskininkus ar Vilnių. Turgelis tapo patrauklia gamintojų ir valgytojų bei vietos bendruomenės susitikimo vieta.

Rugsėjo 9 d., Grybų šventės dieną, turgelis „Gamtos ritmu“ taps viecinio tradicinio maisto gidu –sumanūs dzūkai stebins dzūkiškų tradicijų potencialu – čia bus galima susipažinti su vietos gamintojais ir paragauti tradicinių dzūkiškų valgių.

12-14 val. Centro patalpose svečių lauks edukacija „Duonos gundymai“ su tautinio paveldo meistre Daiva Petruškevičiene, kuri papasakos apie savo kepamos duonos išskirtinumą ir jos kelią nuo grūdo iki kvepiančio kepaliuko bei pasidalins savo sukurtu unikaliu raugu.  

14-16 val. Daržovių palapinėje vyks rauginimo dirbtuvės su šios srities specialiste Ieva Šidlaite, kuri pamokys, kaip pasigaminti fermentuotų produktų.

Nuo 10 iki 19 val. virtuvės erdvėje kunkuliuos puodai ir gurmanams bus siūlomi originalūs dzūkiški patiekalai: „Pasaulio puodų“ savininkas Vytaras Radzevičius gamins troškinį su grybais; Merkinės fabriko virtuvės šefas Vytautas Brėdikis užkurs vietinės mėsos ir pagardų „fiestą“; kavinės „Grilis“ savanoriai paruoš voveraičių sriubos ir grikinių pyragėlių, Jogų ūkis siūlys veganišką daržovių troškinį; o Alytaus „Alaus restoranas“ – baravykų šventinio alaus.

Bus ir įprastas gamintojų ir valgytojų susitikimas – gamintojų asociacijos „Merkio slėnio“ HUB pristatys konkrečius vietos maisto sistemos pavyzdžius. Jūsų lauks Kilmonių ūkio ir kaimynų daržovių derlius; „Sūrininkų namų“ sūriai bei jų pagardai; „obuolių rojus“ su skaniausiais obuoliais ir sultimis; „Žolynų asorti“ pasiūlys vietoje spaudžiamo sėmenų aliejaus; bus įvairių rūšių vietinių miltų ir kruopų; taip pat bus ir vietinių mėsininkų skaniausių ir naudingiausių produktų.

Laukiame atvykstant!

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: