Varėniškis Gabrielius Matas Taraškevičius vėl skina pergales

0
205
Viduryje - varėniškis Gabrielius Matas Taraškevičius

Šių metų rugsėjo 9 d. Budapešte, Vengrijoje vyko integruoto para karate „I-karatė-Global“ organizuojamas Vengrijos atviras para karate čempionatas, kuriame dalyvavo 109 įvairias negalias turintys sportininkai iš 6 Pasaulio šalių. Jie varžėsi kata ir integruoto kumitė individualiose ir komandinėse rungtyse 39 negalios kategorijose. 

Lietuvai šiame čempionate atstovavo 3 para-karate sportininkai, turintys regos, klausos ir intelekto negalias. Jie varžėsi sportininkams su negaliomis pritaikytose kata ir kumitė rungtyse. Lietuvos garbę gynė „I – karate Lietuva“ varėniškis Gabrielius Matas Taraškevičius, pasvalietė Raimonda Giedrytė ir vilnietis Vitalijus Čerkauskas.

Varėniškis, turintis klausos negalią, Gabrielius Matas Taraškevičius laimėjo 1 vietą kata ir 4 vietą integruoto kumitė rungtyse. Pasvalio sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ auklėtinė, turinti Dauno sindromą, Raimonda Giedrytė laimėjo katą rungtyje 4 vietą. Čempionate dalyvavo ir sėkmingai pasirodė regos negalią turintis Vitalijus Čerkauskas – 2 vietą kata rungtyje.

„I-karatė-Lietuva“ organizacijos misija – skatinti turinčius įvairias negalias vaikus, jaunuolius ir suaugusiuosius išmėginti ne tik unikalią judesių metodologiją, bet ir žengti pirmuosius žingsnius į kovos menų pasaulį.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: