Po eglių šakomis – 3 tūkst. cigarečių „lobis“

0
72

Baravykų gausa pasigirti šiemet dzūkai negali. Užtat baltarusiškos cigaretės tenykščiuose miškuose „dygsta“ gausiai. Jų Varėnos pasieniečiai savaitgalį rado eglyne Ašašninkų kaimo apylinkėse.

Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardų pareigūnai patruliavo Varėnos rajone. Miškingoje vietovėje, šalia Ašašninkų kaimo, maždaug už 1 km nuo valstybės sienos, pasieniečiai pastebėjo rūpestingai paslėptus kartoninius ryšulius. Trys tarpusavyje surišti stačiakampio formos ryšuliai buvo užmaskuoti eglių šakomis ir žolėmis. Prie polietileno plėvele aptrauktų paketų buvo pritvirtintos savadarbės petnešos – baltarusiškų rūkalų „verslininkai“ į patogumus nespjauna.

Išpakavę ryšulius pasieniečiai rado 3 000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Neabejotina, kad rūkalai „atkeliavo“ iš Baltarusijos.

Cigaretės laikinai saugomos Kabelių pasienio užkardoje.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatymas numato baudą arba laisvės atėmimą iki 6 metų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: