Žemė – mėlynoji planeta

0
22

Varėnos viešojoje bibliotekoje kovo 25-ąją buvo minima Pasaulinė vandens diena. Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje vyko viktorina „Žemė – mėlynoji planeta“.

Renginyje dalyvavo Varėnos „Ryto“ progimnazijos 6a klasės mokiniai su auklėtoja Aldute Vaičiuliene. Į renginį atvykę natūralaus mineralinio vandens gamyklos „Neptūnas“ atstovai Justinas, Paulius ir Rometa pristatė pranešimą apie vandens svarbą gyvybei. Lietuvoje vandens turime pakankamai, bet pasaulyje yra vietų, kur žmonės kasdien turi įveikti keletą kilometrų vien tam, kad gautų geriamo vandens. Labai svarbu vandenį tausoti, kad jo liktų ir ateinančioms kartoms.

Išklausę įdomų pranešimą ir gavę daug naudingos informacijos, šeštokai susiskirstė į penkias komandas: „Vandens galia. Neptūno fanai“, „Vanduo“, „Nemunėlis. Šlapi banditai“, „Vandeniai“, „Delfinai“ ir sprendė įvairias užduotis. Ragavo skirtingų rūšių vandenį, bandė nustatyti atitinkamą poskonį. Vėliau atsakinėjo į klausimus: ar tiesa, kad troškulys jaučiamas organizmui netekus vos 1–2 proc. vandens, ar mieste sniegas tirpsta greičiau nei miške, ar drambliai moka plaukti ir pan. Kurdami koliažą „Žemė – mėlynoji planeta“ vaikai pristatė svarbią socialinę žinutę apie tai, kaip svarbu saugoti ir rūpintis gamta.

Visi dalyviai pasirodė šauniai ir buvo apdovanoti specialiais renginio rėmėjų – natūralaus mineralinio vandens gamyklos „Neptūnas“ prizais.

Indrė Siaurusiavičienė

Varėnos viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: