Negandos aptemdė džiaugsmą

0
1913

Žilinų kaime gyvenantys Deimantė ir Nerijus – jauna neregių šeima, vos prieš porą mėnesių jų gyvenimą papildė naujas šeimos narys – sūnus Adrijus. Porai tai buvo didelė Dievo palaima, nes iškart po gimdymo jie sužinojo, kad jų vaikas yra matantis. Deimantės gimdymas buvo priešlaikinis, todėl gydytojai pasiūlė po mėnesio atvežti sūnų ir dar kartą patikrinti jo regėjimą. Nuo tos akimirkos ir prasidėjo visos gyvenimo negandos, o džiaugsmą aptemdė žinia, jog sūnui – akies vėžys, kuris Lietuvoje net negydomas. Paramos fondas „Mamų unija“ ir Adrijaus tėveliai prašo visų žmonių pagalbos, tų, kurie gali prisidėti ir paaukoti, kad jų sūnus turėtų galimybę gydytis Šveicarijoje ir įveikti šią klastingą ligą

Živilė Puidokaitienė

Džiaugsmas netruko virsti drama
Deimantė ir Nerijus susipažino labai jauni, tačiau kartu jie jau septynerius metus, o prieš du mėnesius gimė sūnelis Adrijus. Namuose matančio sūnaus gimimas buvo neapsakoma Dievo palaima, tačiau šis beribis džiaugsmas truko labai trumpai, nes netrukus paaiškėjo, kad mažajam Adrijui – retinoblastoma – akies vėžys, kuriuo paprastai serga kūdikiai ir maži vaikai. Deja, bet Lietuvoje ši liga negydoma, tik Šveicarijoje.
Deimantės gyvenimo istorija taip pat sudėtinga, jaunos moters akis pažeidė per ankstyvas gimimas, t. y. neišnešiotų naujagimių retinopatija. Tiesa, viena akimi ji šiek tiek mato – netgi skiria daiktų kontūrus, spalvas. Vyras Nerijus nemato visai – kai jis buvo vienerių metukų, jam buvo pašalintos abi akys dėl tos pačios diagnozės, kuria šiuo metu serga sūnus Adrijus.
Negalia abiem jaunuoliams nesutrukdė siekti išsilavinimo – Nerijus šiemet baigė tarptautinės teisės magistrantūrą, Deimantė turėjo baigti kultūros renginių vadybą Vilniaus kolegijoje, tačiau netikėta nėštumo komplikacija sujaukė visus jos planus. Sūnus Adrijus gimė neišnešiotas – 36 savaičių 6 dienų, tačiau matantis. Gimdymas visgi buvo priešlaikinis, tėvams buvo rekomenduota po mėnesio patikrinti jo akis – ar nėra to paties pažeidimo, dėl kurio nemato Deimantė.
Atvykus vizitui, gydytojai pastebėjo, kad dešinėje akytėje yra balta dėmė. Iš karto įtarė retiblastomą, bet dar nusiuntė magnetinio rezonanso tyrimui. Deja, tyrimas įtarimus patvirtino. Kūdikiui būtina operacija, tačiau Lietuvoje tokios operacijos neatliekamos. Visi vaikai su šia diagnoze iš Lietuvos siunčiami į kliniką Šveicarijoje. Gydymo išlaidas apmoka Valstybinė ligonių kasa, tačiau už kelionę ir pragyvenimą šeimoms reikia susimokėti pačioms. Šeima ir artimieji tikisi stebuklo, kad pinigų surinkti pavyks, ir šimtu procentų pasitiki gydymo sėkme.

Žmonių pagalba
Rugpjūčio 6 d. „Mamų unija“ pasidalijo informacija, jog mažajam Adrijui laša antroji chemoterapija. „Mažylį, kurį pamilo ir jo gydymui bei kelionėms į Šveicarijos klinikas aukojo tiek daug gerų žmonių, aplankėme namuose, kelionės į Santariškių klinikas išvakarėse. Pirmasis mus pasitiko, garsiai apie svečius pranešęs, šunelis Brendis. Mažasis Adrijus saldžiai miegojo visą pasimatymo laiką. Ant mamos rankų berniukui, spėjusiam patirti skaudžius adatų dūrius, saugu ir ramu“, – teigiama pranešime. Mažyliui, pasitikusiam savo du mėnesius nugyvento gyvenimo, per kelias savaites pavyko priaugti šiek tiek svorio ir ūgio. Dabar Adrijus sveria 4,200kg ir paaugo iki 54cm. Viskas dar labai trapu, nes tam, kad galėtų pradėti gydymą užsienio klinikose, reikia sverti bent 5kg.
Anot „Mamų unijos“ vadovės Eglės Mėlinauskienės, Adrijaus šeima kiek lengviau atsikvėpė ir labai džiaugiasi sulaukusi tiek žmonių dėmesio ir pagalbos. Šiandien mažojo Adrijaus retinoblastomos (akies piktybinis navikas) gydymui Šveicarijos klinikose paaukota 32 tūkst. eur. Tiek užteks metų ir kelių mėnesių vizitams į klinikas. Paprastai gydymas trunka 2-3 metus.
„Nuoširdžiai dėkojame visiems kilnios širdies žmonėms, kuriems rūpi, linkintiems ir aukojantiems mažyliui, kasdien kovojančiam už teisę gyventi“, – už pagalbą dėkojo E. Mėlinauskienė.

Auka
Jeigu galite prisidėti prie galimybės Deimantės šeimai nuvykti operacijai į Šveicarijos kliniką, paaukoti galite tokiu būdu:
Gavėjas: Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“
A.s.: LT61 7044 0600 0696 0787 (SEB)
Paskirtis: Adrijui
SWIFT kodas: CBVILT2X
Įmonės kodas: 302288579
PVM kodas: LT100009837618
Paypal: egle@mamuunija.lt

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: