„Ūla“ nepavijo „Sokolo“

0
53

Virgilijus Mundrys

Lietuvos vyrų rankinio pirmosios lygos čempionato šeštojo turo rungtynes Varėnos „Ūlos“ rankininkai praėjusį sekmadienį žaidė Eišiškėse su senais varžovais – vietos „Sokolo“ atstovais. Skirtingai nuo mūsų ekipos, beveik visą pernykštę savo komandos sudėtį išsaugoję kaimynai sėkmingai startavo šiose pirmenybėse ir su keturiomis pergalėmis žengė lyderių grupėje. Tad „Ūlos“ vyrų laukė sunki kova. Ir prognozės pasitvirtino.
Rungtynės prasidėjo gana greitai šeimininkų pelnytu įvarčiu. Bet netrukus Justas Lynikas santykį išlygino. Deja, tai buvo vienintelis kartas per šį susitikimą, kai rezultatas buvo lygus ir vienintelis įvartis, kurį pavyko pelnyti varžovų labai kruopščiai dengiamam „Ūlos“ puolimo lyderiui. Kietai gindamiesi ir stengdamiesi išnaudoti kiekvieną svečių klaidą, eišiškiečiai greitai nutolo ir pirmavo 5-6 įvarčių persvara. Ir nors kėliniui baigiantis varėniškiai Klaido Stoškaus ir Eimanto Kalantos pastangomis pasekmę šiek tiek sušvelnino, pirmą rungtynių pusę „Sokol“ laimėjo – 16:12.
Po pertraukos vaizdas aikštelėje nepasikeitė. Tiesa, įpusėjus kėliniui, esant rezultatui – 15:23, „Ūlos“ vaikinams per šešias minutes pavyko įmesti penkis „sausus“ įvarčius ir ženkliai sumažinti skirtumą – 20:23. Bet čia pat mūsiškiai net turėdami kiekybinę persvarą, praleido įvartį ir atlyžo. O šeimininkai po mūsiškių puolimo klaidų, vieną po kitos rengė greitas atakas ir nugalėjo – 30:25. „Ūlos“ treneris Irmantas Markiavičius po susitikimo buvo nekalbus: „Sunku tikėtis teigiamo rezultato, kai leidi varžovams surengti 12-14 greitų atakų. Malonu nors tai, kad abu mūsų vartininkai Ignas Puodžiūnas ir Dominykas Arlauskas žaidė gerai“.
Per susitikimą su „Sokol“ komandai „Ūla“ įvarčius pelnė: K. Stoškus – 11, E. Kalanta – 4, R. Bliznevičius – 3, E. Miškinis – 2, J. Lynikas, G. Ižganaitis, A. Balčikonis, K. Leikauskas ir V. Pozniakas – po 1.
Kitos šeštojo turo rungtynės baigėsi tokiais rezultatais: Pasvalio „Kurana-SM“ – „CSC Telecom-Mėmelis“ – 35:29 (18:19), Kauno r. „SM-Garliava“ – Vilniaus „SM Tauras-VHC Smūgis“ – 31:25 (19:11, Vilniaus „HC Amber“ – „HC Molėtai“ – 32:32 (18:18).
Dabar pagal pirmenybių tvarkaraštį septintojo turo rungtynes „Ūla“ šį sekmadienį turėtų žaisti savo salėje su Vilniaus „HC Amber“ rankininkais. Tačiau šis susitikimas yra perkeltas į sostinę. O priežastis svarbi – šiuo metu vyksta Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos sporto salės remonto darbai.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: