Šventės Šiaurės šalyse

0
130

Lapkričio 11-17 dienomis Panočių bibliotekoje vyko tradicinė „Šiaurės šalių literatūros savaitė“ tema „Šventės Šiaurės šalyse“.

Lapkričio 11 d. į Panočių biblioteką atvyko Panočių pagrindinės mokyklos priešmokyklinės grupės knygų gerbėjai kartu su mokytoja Elena Latviene. Skaitytojams pristačiau švedų rašytojos Astridos Lindgren knygą vaikams „Pepė Ilgakojinė“. Klausydami skaitomos ištraukos „Pepė švenčia gimimo dieną“, mažieji skaitytojai spalvino Pepės kojines, kurios puikuojasi parodoje. Susprogdinę pripūstus balionus, atsakinėjo į linksmus viktorinos klausimus. Kiekvienas pasakė Pepei palinkėjimus ir padainavo dainą „Su gimimo diena“. Vaišinosi šventiniu pyragu.
Lapkričio 12 d. biblioteką aplankė jau minėtos mokyklos 2-4 klasės mokiniai, mokytojas Algirdas Paulaitis. Sužinojau, kad dauguma mokinių yra perskaitę ir žino Pepės istorijas. Vaikai noriai žaidė mėgstamiausią Pepės žaidimą „Nenuženk ant grindų“, dalyvavo viktorinoje „Klausimai iš dryžuotos kojinės“, pagamino sveikinimo atvirukus, pasirinko Astridos Lindgren knygą „Ronja plėšiko duktė“ garsiniam skaitymui ir aptarimui klasėje.
Ketvirtadienio rytą Panočių pagrindinės mokyklos 1-3 klasės mokinius bibliotekoje pasitiko Pepė Ilgakojinė (ją įkūnijo mokytoja Valentina Šlavenec) su savo ištikimu draugu ponu Nilsonu Pepė pakvietė lankytojus į riestų kasyčių ir strazdanėlių dirbtuves. Visų veidai buvo papuošti strazdanėlėmis, mergaitėms supintos riestos kasytės. Dalyviai linksmai šoko, krėtė išdaigas, lenktyniavo, piešė, dainavo Pepės draugo arklio balsu, o pavargę vaišinosi skaniausiu Pepės tortu. Vaikai pasveikino Pepę su gimimo diena, įteikdami jai šokoladą su užrašu „Lietuva“ ir daug daug širdelių su palinkėjimais. Pepė taip pat atsidėkojo jiems atminimo dovanomis ir pažadėjo skaitytojus dažnai lankyti šioje bibliotekoje.
Šiaurės šalių literatūros savaitė baigėsi, bet jos renginiai suteikė progos jauniesiems skaitytojams susipažinti su Šiaurės šalimis, jų literatūros lobiais bei tradicijomis. Vaikai prisilietė prie knygos, su kuria kartu galėjo patirti nuostabių nuotykių. Nuoširdžiai dėkoju Panočių pagrindinės mokyklos mokytojams ir mokiniams už šviesos ir knygos šventę bibliotekoje.

Rimutė Antuchevič
Panočių bibliotekos
bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: