Šviesos ir žodžio šventė Kriviliuose

0
166

Lapkričio 11–15 dienomis Krivilių biblioteka jau aštuonioliktą kartą dalyvavo Šiaurės šalių literatūros savaitės renginiuose. Šių metų tema „Šventės šiaurės šalyse“.

Tradicinėje Šviesos ir žodžio šventėje, jaukioje žvakių šviesoje dalyviai skaitė švedų rašytojos Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ ištrauką „Pepė švenčia gimtadienį“, vyko aptarimas, taisė klaidas Pepės parašytame kvietime į gimtadienį. Skaiva Matijoškaitė dalinosi įspūdžiais apie neseniai perskaitytą knygą „Pepė Ilgakojinė“. Jai labai patiko didžiausią pasaulyje pramuštgalvės mergaitės nepakartojami nuotykiai, nuoširdi draugystė su Tomiu ir Anika.
Pirmąkart ši knyga išleista daugiau kaip prieš šešiasdešimt metų, tapo visų laikų mėgstamiausia vaikų knyga. Ji išversta į 58 kalbas ir kartu su kitais šlovę pelniusiais rašytojos kūriniais tebedžiugina viso pasaulio vaikus ir suaugusius. Bibliotekininkė Zita Varanavičienė trumpai pristatė Astridos Lindgren biografiją ir kūrybą. Pasipuošusios Pepės Ilgakojinės kostiumais, Skaiva Matijoškaitė, Kamilė Kučinskaitė, Greta Markevičiūtė su kitais bibliotekos lankytojais linksmai šventė gimtadienį, vaišinosi tortu, galvojo norus, iš laimės šulinio traukė dovanėles, atsakinėjo į viktorinos klausimus, žaidė žaidimus: „Dovanų ratas“, „Nykštukai ir milžinai“, „Pagauk saldainį“. Bibliotekoje veikė literatūros paroda „Šventės Šiaurės šalyse“.

Zita Varanavičienė
Krivilių bibliotekos
bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: