Cigaretes slėpė anglyse

0
48

Metalo ieškiklis Raigardo posto muitininkams padėjo aptikti didelę sumaišytų su anglimi cigarečių kontrabandą

Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Daf“, iš Rusijos per Lietuvą į Lenkiją vežęs rusiškų medžio anglių siuntą, į Raigardo kelio postą atvažiavo naktį iš penktadienio į šeštadienį.
Nors vairuotojas deklaravo nieko draudžiamo nevežantis, tačiau vienas iš muitininkų nusprendė patikrinti keletą maišų metalo ieškikliu. Prietaisui sureagavus, buvo detaliai patikrintas visas krovinys, ir paaiškėjo, kad tik dalyje maišų yra ta prekė, kuri deklaruota. Likusiuose į anglis įvairiais kiekiais buvo primaišyta tai po 50, tai po 70 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ 10“. Beje, maišai su cigaretėmis buvo sukrauti į krovinio vidurį, o maišai su gryna anglimi juos dengė iš šonų ir puspriekabės galo, tarytum savotiškas „šarvas“, apsaugantis nuo patikrinimo.
Dėl sudėtingos patikros (darbas labai nešvarus, cigarečių pakeliai padengti anglimi – muitinės pareigūnai juokauja, kad sėkmingai jas pervežus gabentojams tikrai būtų reikėję jas plauti) dar nėra aišku, kiek kontrabandos gabenta šiuo vilkiku. Teks patikrinti kiekvieną anglies maišą, pareigūnų manymu, „Daf“ gabeno ne mažiau kaip 25 tūkst. pakelių.
Kol kas, patikrinus nedidelę krovinio dalį, jau surasta 3750 pakelių rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – beveik 13 tūkst. eurų.
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vilkiko vairuotojui skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: