VVTAT skelbia žaislų saugos savaitę – #SaugiŽaislųDėžė

0
81

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) 2020 m. rugsėjo 21–25 d. skelbia žaislų saugos savaitę – #SaugiŽaislųDėžė. Švietimo kampanijos metu VVTAT sieks atkreipti visuomenės dėmesį į pažeidžiamiausios vartotojų grupės – vaikų – saugumą.

„Vaikams skirtų prekių saugumui turi būti skiriamas ypatingas dėmesys, kadangi vaikai patys dar negali pasirūpinti savo saugumu. Todėl ypač svarbus vaidmuo čia tenka tėvams, globėjams bei auklėtojams. Šiais metais Tarnybos prioritetas teikiamas vaikams skirtų produktų saugai – tai bus daroma bendradarbiaujant ir su Lietuvos ugdymo įstaigomis,“ – teigia VVTAT vadovė Neringa Ulbaitė.

VVTAT pastebi, kad daugiausia pranešimų apie vartotojų sveikatai pavojingus gaminius iš Europos Sąjungos (ES) valstybių narių gaunama būtent dėl žaislų. 2019 m. ES skubaus keitimosi informacija apie pavojingus vartotojų sveikatai gaminius sistemoje VVTAT gavo 622 pranešimus apie nesaugius žaislus, o 2020 m. I pusmetį – 255 pranešimus.

Žaislai gali kelti grėsmę vaikų sveikatai dėl jų gamybai panaudotų netinkamų medžiagų, dėl netinkamos konstrukcijos, dėl netinkamo naudojimo, taip pat vyresnio amžiaus vaikams perkami žaislai gali būti pavojingi jaunesniems jų broliams ir seserims. Pavojingi žaislai gali ne tik lemti rimtus sveikatos sutrikimus, nudegimus, apsinuodijimus, bet ir sukelti mirtį. Skatindama atsakingą požiūrį į vaikams skirtų produktų saugą, VVTAT dalinsis praktiniais patarimais ir viešins informaciją apie tai, kaip atpažinti potencialius pavojus, į ką tėveliai ir globėjai turėtų atkreipti dėmesį įsigyjant žaislus ir pristatys kitą aktualią informaciją, padėsiančią užtikrinti saugią aplinką vaikui. Rugsėjo–lapkričio mėnesiais VVTAT specialistai taip pat organizuos nuotolinius mokymus ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo įstaigoms.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: