Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos absolventams įteikti baigimo pažymėjimai

0
184

Naujais mokslo metais duris atvėrusioje moderniai atnaujintoje Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykloje nuskambėjo šį pavasarį mokyklą baigusių absolventų pažymėjimų įteikimo šventė

Rūta Averkienė

Pažymėjimai įteikti trisdešimt penkiems jauniesiems Varėnos kūrėjams. Tądien koncertų salę papuošė spalvinga šios mokyklos absolventų baigiamųjų darbų paroda, skambėjo mokinių ir mokytojų atliekamos melodijos.
Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos direktorė Renata Bakulienė, sveikindama absolventus, pasidžiaugė, jog jie šioje mokykloje įgijo įdomių žinių apie meną ir muziką, o mokiniai, mokytojai ir tėveliai bendradarbiavo kaip didelė ir darni šios mokyklos šeima. „Praėję mokslo metai mums visiems buvo didelis iššūkis, juos baigėme neeilinėmis sąlygomis. Bet mes visi taip susitelkėm, paaugom, mes taip gerai padarėm savo darbus. Todėl šiandien galiu patvirtinti – Jūs, mokiniai, labai atsakingi žmonės. Nuoširdžiai linkiu jums gyvenime nesiblaškyt, įsiklausyt į save, ką mėgstat, ką jaučiat ir siekti savo svajonės. Tada atsivers jums visos durys. Kuo geriausios sėkmės, mieli mokiniai“, – linkėjo direktorė.
Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos direktorės pavaduotoja Dalia Šemeškienė-Kleponytė sakė, jog žiūrėdama į mokinių darbus, įsitikino, kad mokytojai dirbo teisingai, mokino ir išugdė tikrus kūrėjus. „Jeigu jūs tais kūrėjais dar nesijaučiat, nesat, tai būkit. Jūs šaunuoliai, nes padarėt vitališką darbą, juk baigiamuosius darbus kūrėt namuose karantino sąlygomis, sukūrėt be mokytojo prisilietimo ir jie yra labai puikūs! Visada žinokit, kad be dailės kūrinių, be muzikos, be filmų, be dvasinių dalykų šiam pasaulyje būtume bedvasės būtybės. Grokim, pieškim, džiaukimės meno pasauliu, jums tai pavyks. Mes tikim jumis“.
Mokyklos vadovės taip pat pasidžiaugė, jog iš trisdešimt penkių menų mokyklą baigusių mokinių dešimtukais baigė septyni.
Menų mokyklos baigimo pažymėjimus su vienais dešimtukais gavo trys muzikantės: Blažulionytė Ignė, Makselytė Karolina ir Brakauskaitė Emilija bei keturios dailininkės: Narkevičiūtė Daniela, Sadauskaitė Dominyka, Plutulevičiūtė Rugilė ir Šukaitytė Antanina.
Penkiasdešimt penkerius metus gyvuojanti Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla nesiliauja žavėti muzikos ir spalvų įvairove ištisus metus. Čia vyksta renginiai, kuriuose vaiskiausiomis spalvomis žiba ir skambiausiais akordais skamba menų mokyklos išugdytų talentų kūryba. Talentingųjų čiurlioniukų, iš kurių išaugo kūrybingos, išskirtinės asmenybės, kūryba jau seniai visomis prasmėmis iškeliavo už meno mokyklos pastato sienų. Muzikuojančių, tapančių, lipdančių mokyklos mokytojų ir mokinių darbais žmonės žavisi ne tik Varėnos krašte, Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: